Studenten zorgverzekering vergelijken 2019

4.8/5 (5 stemmen)

De zorgverzekering is de grootste verzekering gerekend naar premie bij de verschillende studentenverzekeringen. Het is ook direct de verzekering waarbij je op moet letten bij het zoeken naar een aanbieder. Zo kun je kiezen voor de aanbieder met de laagste premie, maar kijk altijd even naar de dekking en de mogelijkheden bij deze verzekeraar. Het kan verstandig zijn om een zorgverzekeraar te kiezen met een vrije keuze van ziekenhuis – zo kun je zelf bepalen of je in de stad behandeld wilt worden waar je studeert, of dat je liever in de buurt van je ouders bent.

Op onze website kun je gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn en welke premie daarbij hoort. Zo zie je snel welke verzekeraar het beste bij jouw situatie en wensen past en kun je je gewoon weer volledig richten op de dingen die jij belangrijk vindt.

Top 3 Uitgelichte verzekeraars:

Wettelijk verplicht om een zorgverzekering te hebben

Alle mensen in Nederland boven de 18 jaar zijn verplicht om een zorgverzekering te hebben. Dit systeem is ingevoerd om het zorgstelsel beter te organiseren. Het betekent dat je een zorgverzekeraar moet kiezen, pakketten moet kiezen en de maandelijkse premie moet betalen. Voor de meeste mensen betekent dit ook dat zij zorgtoeslag krijgen om dit systeem betaalbaar te houden.

Dit betekent dat het merendeel van de studenten verplicht een zorgverzekering moet hebben. De meeste studenten hebben ook recht op zorgtoeslag, maar die is niet zo hoog als de premie is. De prijzen van de zorgverzekeringen lopen echter nogal uiteen. De verschillende pakketten en verschillende aanbieders hebben allemaal een eigen prijskaartje en daar kun je profijt uit halen.

Het is echter niet altijd even verstandig om alleen naar de prijzen te kijken wanneer je gaat vergelijken. Het kiezen van de goedkoopste zorgverzekeraar met de laagste premie kan de duurste optie worden wanneer je onverhoopt medische zorg nodig hebt die niet gedekt blijkt te zijn. Het is echter niet makkelijk om zorgverzekeringen te vergelijken wanneer je niet weet waar je op moet letten. Daarom vind je hier een aantal punten waar je zeker op moet letten.

Vrije zorgkeuze of gebonden opties?

Er zijn grofweg twee verschillende soorten zorgverzekeringen. Hierbij gaat het om de mogelijkheden die je hebt wanneer jij zorg nodig hebt. De eerste verzekering is een naturaverzekering. Hierbij heb je geen vrije zorgkeuze. Je kunt alleen terecht bij de specialisten waar jouw zorgverzekeraar een afspraak of overeenkomst heeft. Op die manier kan de zorgverzekeraar de zorg goedkoper inkopen en dat betekent dat de premie van de naturaverzekering meestal lager uitvalt dan de premie van de tegenhanger. Dat is de restitutieverzekering.

Met een restitutieverzekering mag je zelf kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat wanneer je hulp nodig hebt. Je hoeft niet eerst te kijken of de zorgaanbieder aangesloten is bij jouw zorgverzekeraar. Dit betekent dat je overal in Nederland terecht kunt, maar het betekent ook dat de premies hoger uitvallen omdat de zorgverzekeraar hier de zorg niet goedkoper in kan kopen. Voor studenten is dit een goede manier om te vergelijken. Zeker wanneer je nu al met regelmaat naar een zorgaanbieder moet. Staat die zorgaanbieder bij een zorgverzekeraar niet in de lijst en wil je zeker vrije zorgkeuze? Dan kun je deze zorgverzekering dus niet kiezen, tenzij je ervoor kiest om toch te kiezen voor de duurdere restitutieverzekering.

Aanvullende verzekeringen bij de zorgverzekering

Besparen is iets waar we in Nederland complete dagen aan besteden. Maar wanneer het om de zorgverzekering gaat, is besparen niet altijd de beste optie. Het basispakket van de zorgverzekering dekt veel verschillende elementen van zorg. Het is echter lang niet alles. Heb je een probleem waarvoor je met regelmaat fysiotherapie nodig hebt in 2018, of wil je ook in het nieuwe jaar gewoon tweemaal per jaar op controle kunnen voor de tandarts? Dan is het goed om naar de aanvullende verzekeringen te kijken.

Hier loopt het aanbod per zorgverzekering sterk uiteen. De aanvullende pakketten worden samengesteld door de zorgverzekeraar zelf, in tegenstelling tot het basispakket. Deze wordt opgesteld door de overheid en daarom is de inhoud van de basisverzekering altijd hetzelfde. Omdat de zorgverzekeraar zelf de inhoud van de aanvullende pakketten bepaalt, en de prijs die daarop geplakt wordt, is het zeker verstandig om hiernaar te kijken.

Let hierbij vooral op de zorg die jij nodig hebt en de prijs van de pakketten per verzekeraar. Reken in alle gevallen eerst even uit hoeveel je zou betalen bij de zorgaanbieder wanneer je geen aanvullende verzekering hebt. Kijk ook naar de breedte van de dekking van de aanvullende verzekering.

Contact met de verzekeraar

De zorgverzekering is een verplichte verzekering. Dat betekent echter niet dat je genoegen moet nemen met de eerste de beste aanbieder. Het is goed om even verder te kijken dan alleen de pakketten en de prijzen. Als student is de kans groot dat je op een bepaald moment met vragen komt te zitten. Is een bepaalde soort zorg wel of niet vergoed? Waar kun je terecht wanneer je denkt dat je een SOA hebt? Dan is het handig wanneer de zorgverzekeraar goed te bereiken is en een vriendelijke klantenservice heeft. Besef goed dat je genoeg betaalt voor deze verzekering om dit te mogen eisen. De meeste zorgverzekeraars spelen hier ook op in en zijn goed bereikbaar via verschillende kanalen. Op die manier kun je altijd antwoord krijgen op je vragen.

De meeste mensen die contact hebben met de zorgverzekeraar, zijn vaak mensen die zorg nodig hebben, of die een rekening hebben gekregen voor de zorg die zij ontvangen hebben. Ook in die gevallen is het contact met de zorgverzekeraar van groot belang. Hoe kun je declaraties opsturen, hoe lang duurt het voordat de zorgverzekeraar antwoordt en op welke manieren kun je contact leggen met de zorgverzekeraar wanneer je echt haast hebt?

Het zijn kleine dingen die een enorm verschil maken op het moment dat je echt iemand moet spreken van de verzekering en dat maakt dit een goed element om mee te nemen tijdens het vergelijken van de zorgverzekeraars.

Prijskwaliteitverhouding

Wanneer je alleen naar de premies kijkt, maak je een vergelijking waar je eigenlijk niets mee kunt. Het is beter om te kijken naar de prijskwaliteitverhouding. Met andere woorden: Wil je zo min mogelijk betalen en accepteer je dat je daar de minste zorg en service voor terugkrijgt, dan is de laagste premie een goed uitgangspunt.

Voor alle andere mensen is het verstandig om te kijken naar de prijzen en daar het aanbod naast te zetten. Dit geldt vooral voor de studenten die op zoek zijn naar een basisverzekering, maar ook aanvullende verzekeringen nodig hebben. Dit zijn studenten die zeker weten dat zij zorg nodig hebben, studenten die een bepaald risico lopen, of mensen die zeker willen weten dat zij gewoon altijd naar de tandarts kunnen.

Het gaat hier dus niet om de laagste prijs. Het gaat om de zorgverzekeraar die de meeste zorg en service kan bieden voor zo een zo laag mogelijke premie. Voor de mensen die meerdere aanvullende pakketten nodig hebben is dit meer werk dan de andere punten die gebruikt kunnen worden bij het vergelijken. Het is echter wel de moeite waard, omdat hier veel geld bespaard kan worden door de zorgverzekering te vinden met de laagste premie en tegelijkertijd de breedste dekking waar jij die nodig hebt.

Het eigen risico

Er is een verplicht eigen risico, maar je kunt ervoor kiezen om een hoger eigen risico te nemen. Je kunt het eigen risico op maximaal €885 zetten. Dit betekent dat je een lagere premie betaalt per maand, maar het betekent ook dat je een bepaald risico loopt. Moet je in 2018 gebruik maken van de zorg van een zorgaanbieder waarbij het eigen risico aangesproken wordt door de zorgverzekering, dan kan dit betekenen dat je direct de eerste €885 zelf moet betalen. De kans dat dit gebeurt, is klein. Het is echter wel iets dat zeker kan gebeuren als je een klein beetje pech hebt. Daarom is het goed om hier eens over na te denken en wat berekeningen te maken voordat je een keuze maakt. Een lagere premie lijkt het meest interessante voor studenten, maar heb je €885 op je rekening staan voor het geval je ineens snel medische hulp nodig hebt waarbij het eigen risico eerst gebruikt wordt?

Zorgverzekeringen vergelijken

De zorgverzekering is verplicht voor alle mensen in Nederland boven de 18 jaar. De meeste mensen kiezen een zorgverzekering en blijven vervolgens bij deze aanbieder. Dat is niet handig. De voorwaarden en pakketten veranderen ieder jaar en daarom is het goed om elk jaar de tijd te nemen om de zorgverzekeraars te vergelijken. Kijk daarbij direct even naar de aanvullende pakketten die je hebt, of eigenlijk zou moeten hebben in 2018.

Niet alleen de premies, pakketten en zorgverzekering veranderen namelijk ieder jaar. Ook jouw situatie verandert. Misschien ben je nu nog een thuiswonende student, maar ga je volgend jaar op kamers. Of je studeert nu nog, maar volgend jaar ben je klaar met je studie en ga je op zoek naar een baan, wellicht zelfs in het buitenland. Daarom is het goed om ieder jaar de verzekeringen na te kijken die je hebt en deze aan te passen naar de veranderingen die je in jouw leven ziet gebeuren. Zo weet je altijd zeker dat je de verzekeringen hebt die bij jou passen!

5 reacties op “Studenten zorgverzekering vergelijken 2019”

 1. Floris schreef:

  haha chill !! ik kwam deze pagina tegen en ging maar even door de vergelijker heen. scheelt me toch weer 40 euro per maand. Thnx team!

  5/5

 2. Esther schreef:

  Afgelopen December moest ik op de valreep nog even mn zorgverzekering overzetten. De vergelijker hierboven was mij nog niet bekend, maar werkt prima.

  4/5

 3. Yaasien schreef:

  De site heeft mij enorm geholpen. ik heb voor mij gevoel de beste zorgverzekeraar uitgekozen door de nuttige informatie en door middel gebruik te maken van de zorgvergelijker.

  5/5

 4. Jadier schreef:

  Als student is het niet altijd even makkelijk met de uitgaven, door middel van deze site heb ik rustig verschillende verzekeringen kunnen vergelijken die mij als student zouden helpen om goedkoper uit te komen.
  Dit is dan ook gelukt, en dus zeker een aanrader !

  5/5

 5. Vinh schreef:

  Deze site heeft mij enorm veel geholpen met het kiezen van de beste verzekering met de beste kosten die het beste geschikt is voor mij.

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.