Studenten Woonverzekering vergelijken

Verzekeringen zijn niet het eerste waar je aan denkt wanneer je uit huis gaat. Je denkt eerder aan de Ikea, de inrichting van je kamer of appartement en het verkennen van de omgeving. Er liggen veel uitdagingen op je te wachten. Voor het eerst zelf eten koken voor jezelf misschien, of zelf de was moeten doen. Je eigen ritme bepalen en zelf beslissen hoe je de kamer in wilt richten. Maar wat gebeurt er wanneer het verkeerd gaat? Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Als student heb je niet direct een enorme waarde aan bezittingen in je kamer. Je bent net op jezelf gaan wonen, je moet nog beginnen met het verzamelen van eigendommen. Maar dat betekent niet dat een verzekering onzinnig is. Integendeel: Als student is het alleen maar handig wanneer de verzekering de schade kan dekken bij diefstal, een storm of vandalisme. Zo kun jij namelijk gewoon verder met je studie en de dingen die jij wilt doen.

De woonverzekering is daarbij de meest complete verzekering voor studenten. Deze bestaat bij de meeste verzekeraars uit drie verschillende verzekeringen: De opstalverzekering, de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering.

 

 

De opstalverzekering

De opstalverzekering is niet relevant voor de meeste studenten. Deze verzekering geldt namelijk voor de woning wanneer je deze gekocht hebt. Alles wat aan het huis zit, wordt gedekt door de opstalverzekering. De verzekeraar betaalt uit wanneer de oorzaak van de schade binnen de dekking valt. Het is dus altijd goed om de polisvoorwaarden door te nemen. De opstalverzekering als onderdeel van de woonverzekering is handig voor de mensen die zelf een huis gekocht hebben. Ben je bijna klaar met je studie en heb je een huis op het oog, vergeet dan niet naar deze verzekering te kijken.

Huur je een woning of een kamer in een gebouw? Dan moet de verhuurder een opstalverzekering af hebben gesloten, je hoeft hier verder dus niet naar te kijken.

De inboedelverzekering

De inboedelverzekering is wel relevant voor studenten. Met deze verzekering zijn alle losse eigendommen in de kamer of het appartement verzekerd. Dat is praktisch, want je hebt al snel meer waardevolle bezittingen dan je denkt. Een compleet servies, een boekenkast vol met dure studieboeken en een laptop – wanneer dit allemaal ineens sneuvelt, moet je diep in de portemonnee duiken om het te kunnen vervangen. En vervangen moet je, want zonder kun je eigenlijk niet verder.

Daarom is de inboedelverzekering opgesteld. Met de inboedelverzekering is schade aan alle bezittingen gedekt die meegenomen kunnen worden uit het huis. Alles wat je mee zou nemen tijdens een verhuizing, valt onder de inboedelverzekering. Ook hier is het verstandig om te kijken naar de exacte voorwaarden, maar bij de inboedelverzekering is de juiste waarde nog belangrijker.

Wanneer je voor een te lage waarde verzekerd bent, betaal je weliswaar minder premie, maar je krijgt de schade nooit volledig vergoed. Ben je verzekerd voor een te hoog bedrag, dan betaal je per definitie te veel premie. Ook niet handig wanneer je student bent.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering kan ook deel uitmaken van de woonverzekering bij veel verzekeraars. Hiermee is de schade gedekt die jij toebrengt aan de bezittingen van andere mensen. Dit geldt ook voor eventuele huisdieren die je op je kamer hebt. Vergeet ook hier niet dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Een laptop van tafel stoten, een glas bier over een mobiele telefoon van iemand laten vallen, het zijn dingen die iedereen kan gebeuren. De kosten van de schade kunnen flink oplopen en ook hiervoor kun je je verzekeren.

Dat is de aansprakelijkheidsverzekering, een verzekering die een paar euro per maand kost. Hiermee heb je de geruststellende gedachte dat alle schade die je per ongeluk berokkend aan anderen gedekt wordt door de verzekeraar.

Waarom verzekeringen bundelen?

De woonverzekering is een van de vele gebundelde verzekeringspakketten die je kunt vinden bij de verzekeraars. Doorgaans zijn de pakketten op een logische manier samengesteld voor studenten, mensen die werken of mensen die niet meer werken bijvoorbeeld. Het laten bundelen van de verzekeringen kan interessant zijn omdat de premie op die manier lager uit kan vallen. De verzekeraar heeft er immers baat bij dat jij verschillende verzekeringen afsluit en rekent daarom een (kleine) korting.

Het is wel slim om even te kijken uit welke verzekeringen het pakket precies bestaat. Als student is het goed om verzekerd te zijn, zodat je minder risico loopt op grote financiële tegenslagen. Het is echter niet verstandig om overbodige of onnodige verzekeringen af te sluiten. Ook al kost je dit een paar euro per maand en vaak niet veel meer, het is geld dat je ook anders had kunnen gebruiken. Verzeker je daarom altijd voor de dingen die je als student nodig hebt, zoals een aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering, en een rechtsbijstandverzekering.

Reacties zijn gesloten.

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.