Vergoeding vaccinaties

Wanneer je tijdens je studie wat wilt ontspannen, dan is een reis een ideale optie. Op die manier kun je even afstand creëren van alles wat je moet doen, en heb je de mogelijkheid om jezelf goed op te laden voor het volgende gedeelte. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je niet ziek wordt tijdens de vakantie. Het op tijd halen van de vaccinaties speelt hier uiteraard een grote rol bij. Je bent dan beter beschermd tegen vreemde ziektes. De kosten daarvan kun je niet verhalen op de basisverzekering. Er is namelijk geen vergoeding opgenomen voor vaccinaties in de basisverzekering.

Vergelijk zorgverzekeringen

Aanvullende verzekeringen voor vaccinaties

Ben je van plan om veel te gaan reizen en heb je veel vaccinaties nodig om dat je met regelmaat in landen wilt verblijven waar vaccinaties verplicht zijn? Dan is het verstandig om op tijd te kijken naar de aanvullende verzekeringen voor vaccinaties. In de meeste gevallen zijn de aanvullende pakketten alleen opgesteld voor de vaccinaties die verplicht zijn, waarbij de vaccinaties bij de GGD plaats moeten hebben, of bij andere vaccinatiecentra die vooraf goedgekeurd zijn door de zorgverzekeraar.

De dekkingen lopen sterk uiteen. Er zijn verzekeraars die een maximaal bedrag vergoeden voor de vaccinaties, waarbij de premie niet veel lager is dan voor de pakketten waar wel een volledige vergoeding opgenomen is voor de vaccinaties. Let er goed op dat niet alle verzekeraars aanvullende pakketten aanbieden voor de vaccinaties, en dat er ook verzekeraars zijn die geen volledige vergoeding bieden. Meestal is er dan een dekking van 50% of 75%. Dat kan aantrekkelijk zijn voor de mensen die niet veel gaan reizen en die een lage premie willen hebben. Wil je veel gaan reizen en heb je vaker vaccinaties nodig, dan is het niet praktisch wanneer er constant een eigen bijdrage vereist is. Daar sluit je namelijk geen aanvullend pakket voor af.

De vergoedingen voor vaccinaties zijn vaak onderdeel van een breder pakket uit zorg. Dit kan preventieve zorg genoemd worden, of zorg in het buitenland. Wil je veel reizen of een langere vakantie doorbrengen in het buitenland, zorg dan niet alleen voor een vergoeding voor vaccinaties. Zorg ook voor vergoeding van medische zorg in het buitenland zelf, zodat je altijd gebruik kunt maken van de zorg die jij nodig hebt. Ook wanneer je niet in Nederland bent.

Vergoedingen voor vaccinaties

Vaccinaties zijn een geschikte manier om preventief te handelen tegen ziektes over de grens. Helaas zijn er geen vergoedingen voor vaccinaties opgenomen binnen de basisverzekering. Je moet een aanvullende verzekering afsluiten wanneer je zeker wilt zijn van een vergoeding bij het halen van de vaccinaties. Neem ook zeker even de tijd om te kijken naar de dekking van de zorgkosten die je over de grens kunt maken wanneer je eenmaal op reis bent en langere tijd ver van huis blijft.

Vergelijk zorgverzekeringen

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.