Vergoeding steunzolen

Steunzolen zijn een handige manier om een houding van de voet te verbeteren. Op die manier kunnen veel meer klachten opgelost worden dan de gemiddelde student denkt. Pijn in de gewrichten, pijn in de rug en hoofdpijnen kunnen namelijk allemaal te maken hebben met het verkeerd plaatsen van de voet tijdens het staan en lopen. Lang doorlopen op versleten schoeisel kan hier de boosdoener van zijn, maar het aanschaffen van verkeerde schoenen kan al zorgen voor problemen.

 

Vergelijk zorgverzekeringen

 

Bij steunzolen wordt vaak gedacht aan oudere mensen die hulp nodig hebben met het lopen en staan. Er zijn echter veel meer mensen die steunzolen hebben dan je denkt. Wanneer deze op maat gemaakt moeten worden, zijn de kosten ook nog eens veel hoger dan gedacht wordt. De basisverzekering biedt alleen dekking voor diabetici die een verhoogd risico hebben – dus dat valt voor de studenten in de meeste gevallen al direct af.

Heb je steunzolen nodig en wil je hiervoor gebruik kunnen maken van de zorgverzekering, dan is het goed om eens kijken naar de aanvullende verzekeringen. Neem daar vooral de tijd voor, want zoals gewoonlijk zijn er veel mogelijkheden, en hindernissen.

Aanvullende verzekeringen voor alleen steunzolen

Ben je op zoek naar vergoedingen voor podotherapie, dan ben je op zoek naar aanzienlijk meer dan alleen steunzolen. De studenten die alleen op zoek zijn naar steunzolen, die doen er verstandig aan om even goed te kijken naar de mogelijke verzekeringen. Deze worden namelijk vaak gecombineerd met andere varianten van voetzorg en dat is niet praktisch. Extra dekking voor gedeeltes waar je geen gebruik van gaat maken, zorgt er namelijk alleen maar voor dat je met een hogere maandelijkse premie komt te zitten waar je vervolgens niets voor terugkrijgt.

Besef daarom goed dat de verzekering voor steunzolen een relatief goedkope aanvullende verzekering is zolang je geen andere voetzorg nodig hebt. Is er echter sprake van een behandeltraject en moet je tussendoor naar een specialist om te bekijken of de steunzolen nog steeds op maat gemaakt zijn voor jou en er geen aanpassingen gedaan hoeven te worden? Dan is het verstandig om wel te kijken naar de meer uitgebreide pakketten, omdat de overige voetzorg hier ook in opgenomen is.

Neem van tevoren altijd even contact op met je zorgverzekering zodat je precies weet wat er gedekt is, of kijk in de polisvoorwaarden voordat je rekent op een vergoeding die niet komt omdat je een verkeerde zorgaanbieder gekozen hebt bijvoorbeeld.

Vergelijk zorgverzekeringen

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.