Vergoeding podotherapie

Wanneer je last hebt van je rug, knieën of benen, dan betekent dat niet altijd dat het probleem daar ook echt zit. Wanneer je langere tijd verkeerd schoeisel gedragen hebt, of vergroeiingen hebt bij de voeten, dan heb je automatisch een verkeerde houding tijdens het staan. Dit zorgt, zeker op de langere termijn, voor veel problemen. Pijn in de gewrichten en spieren zijn hier een onderdeel van en met de hulp van podotherapie kan dit tegengegaan worden.

In feite is podotherapie het behandelen door gebruik van steunzolen. Deze steunzolen kunnen de stand van de voeten aanpassen en verbeteren ten opzichte van de rest van het lichaam. Dit zorgt voor een juiste houding, beter lopen en beter staan. De pijn in de rug, knieën en benen wordt hierdoor geleidelijk steeds minder, totdat deze volledig verdwijnt bij de meest succesvolle behandelingen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergoedingen vanuit het basispakket

Podotherapie wordt nauwelijks vanuit het basispakket vergoed. Alleen de mensen die een diabetische voet hebben met een groter risico op wonden kunnen gebruikmaken van de vergoedingen vanuit de basisverzekering, meestal gecombineerd met ketenzorg waarbij verschillende zorgverleners samenwerken om het probleem aan te pakken, of de risico’s te verkleinen.

Voor alle andere mensen die podotherapie nodig hebben, zijn er aanvullende verzekeringen die afgesloten kunnen worden. Niet alle zorgverzekeraars hebben een aanvullende verzekering opgesteld voor podotherapie. Heb je binnen afzienbare tijd steunzolen nodig, of andere hulpmiddelen voor de voet? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden wanneer je een zorgverzekeraar kiest – aangezien je anders geen aanvullende zorgverzekering af kunt sluiten op het moment dat je het wel nodig gaat hebben.

Aanvullende verzekeringen afsluiten

Er zijn veel zorgverzekeraars die vergoedingen hebben voor podotherapie en alle vergoedingen zijn terug te vinden in de aanvullende verzekeringen. Hier is het een kwestie van bijzonder goed opletten. Er zijn namelijk veel manieren om een dekking uit te drukken en bijna alle varianten komen terug bij de vergoedingen die geboden worden voor podotherapie.

Wanneer er een maximaal bedrag genoemd is voor podotherapie, inclusief steunzolen en andere voethulpmiddelen, dan is het goed om te bedenken dat er veel verschillende zorgverleners onder dit maximale bedrag komen te staan. Dat betekent al snel dat je zelf bij moet betalen.

Naast een maximaal bedrag kan er ook een percentage genoemd worden. In dit geval betekent dit dat je altijd een eigen bijdrage moet doen. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, het eigen risico wordt immers niet aangesproken en wanneer je een lagere premie kunt krijgen door een klein deel zelf te betalen, dan is dat zeker een rekensom waard.

Wanneer er behandelingen vergoed worden, dan betekent dit dat de voetzorg zelf als volledig pakket afgenomen wordt. De steunzolen vallen hieronder en daar wordt een maximaal bedrag voor genoemd. Omdat hier hele pakketten aangeboden worden waar ook andere zorg in valt, is het goed om je af te vragen of je dit echt nodig hebt. Heb je steunzolen om jouw houding te verbeteren en heb je jaarlijks nieuwe steunzolen nodig en verder geen zorg, dan is een uitgebreid pakket niet praktisch.

Tot slot kan er ook sprake zijn van een maximaal aantal steunzolen dat jaarlijks vergoed wordt. Aangezien de verschillende dekkingen vaak met elkaar gecombineerd worden (steunzolen 50% tot 150 euro eens per jaar), is het goed om de mogelijkheden even rustig op een rijtje te zetten. De manier om tot de beste aanvullende verzekering te komen, is door de dekking af te zetten tegen de premie die je op jaarbasis betaalt. Zo zie je immers al snel of het geld oplevert, of dat de verzekering je geld gaat kosten.

Vergoedingen voor podotherapie in de zorgverzekering

Heb je podotherapie nodig en heb je alleen een basisverzekering? Dan is de kans maximaal dat je de portemonnee moet trekken. Heb je op korte termijn podotherapie nodig en heb je de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten zodat de kosten gedekt worden? Leg dan de premie en de dekking even naast de geschatte kosten die je gaat maken. Zo weet je direct of het verstandig is om een aanvullende verzekering af te sluiten voor podotherapie en eventuele andere voetzorg wanneer je dit ook nodig hebt om de problemen aan te pakken die je hebt.

Vergelijk zorgverzekeringen

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.