Vergoeding oefentherapie Cesar-Mensendieck

Er zijn veel mensen die lichamelijke klachten hebben. Vaak heeft dit te maken met het verkeerd uitvoeren van bepaalde handelingen of het aannemen van een verkeerde houding. Voor studenten die vaak in de collegebanken zitten en daarna achter de computer op zoek moeten naar informatie, is dit ook relevant. Het aannemen van een goede houding en het juist gebruiken van het lichaam bij bepaalde handelingen is echter niet altijd vanzelfsprekend. Doe je dit herhaaldelijk verkeerd, dan kun je met lichamelijke klachten komen te zitten. Een zere rug, stijve nek en verkrampte spieren kunnen hier het gevolg van zijn.

De behandelingen die opgesteld zijn uit de methodes die Bess Mensendieck en haar leerlinge Marie Cesar hebben opgesteld, kunnen je helpen bij het aanpakken van de verkeerde manier van handelen en de verkeerde houdingen. Daardoor heb je veel minder last. Aangezien het hier gaat om het opnieuw leren van het handelen, zitten en bewegen, is de kans op klachten in de toekomst ook veel kleiner.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Vergoedingen vanuit de basisverzekering voor specialistische of paramedische zorg zijn zeldzaam. Voor Cesar-Mensendieck behandelingen kun je alleen vergoedingen vanuit het basispakket krijgen wanneer je een chronische aandoening hebt die op de lijst staat met aandoeningen waar dekking voor is. De vergoeding is niet volledig: De eerste twintig behandelingen (niet per jaar) moet je zelf betalen. Wanneer je deze behandelingen betaald hebt, biedt de zorgverzekering een dekking voor de overige behandelingen.

Aangezien de meeste studenten met chronische klachten geen aandoening hebben die op de lijst staat, ben je aangewezen op de aanvullende verzekeringen wanneer je Cesar-Mensendieck behandelingen nodig hebt.

Aanvullende verzekeringen voor Cesar-Mensendieck

Cesar-Mensendieck behandelingen kunnen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Hierbij geldt net als bij veel andere behandelingen die binnen de aanvullende verzekeringen vallen, dat je eerst goed de polisvoorwaarden door moet nemen. In veel gevallen wil de zorgverzekeraar namelijk dat je naar een gecontracteerd therapeut gaat, en in sommige gevallen moeten de behandelingen vooraf goedgekeurd worden voordat er een vergoeding gevraagd kan worden.

Bij de aanvullende verzekeringen komt altijd het meeste vergelijken kijken. De verschillende dekkingen en premies maken het niet makkelijk. Het wordt een stuk makkelijker wanneer de therapeut aan kan geven hoeveel behandelingen je nodig gaat hebben in het aankomende jaar. De dekkingen van de verzekeraar worden meestal uitgedrukt in een percentage namelijk, met een bepaald aantal behandelingen per jaar. Weet je zeker dat je meer dan 10 behandelingen nodig hebt, dan is het verstandig om de aanvullende verzekering hierop aan te passen.

Wordt de dekking uitgedrukt als percentage, maar niet met een maximaal aantal behandelingen, maar een maximaal bedrag dat gedekt wordt over heel het jaar? Dan moet je zelf even uitrekenen of de dekking voldoende is. Hiervoor heb je het behandeltarief van de therapeut nodig.

Niet alle zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten voor de Cesar-Mensendieck behandelingen. Weet je zeker dat je op korte termijn een behandeltraject ingaat met deze therapie, dan is het verstandig om de keuze voor de zorgverzekeraar hierop aan te passen. Let daarbij ook op het pakket dat je kiest, aangezien hier ook nog verschillen in te vinden zijn. Sommige zorgverzekeraars bieden wel aanvullende verzekeringen, maar niet voor alle zorgverzekeringen die zij aanbieden. In andere gevallen worden de Cesar-Mensendieck behandelingen binnen een pakket gerekend. De behandelingen worden dan bijvoorbeeld onder de noemer van fysiotherapie geschaard. Goed om eerst even naar te kijken voordat je een pakket of verzekeraar kiest dus.

Verzekering afsluiten voor Cesar-Mensendieck behandelingen?

Wanneer je op zoek gaat naar aanvullende pakketten voor een behandeling of therapie, is het altijd goed om eerst even naar de verhouding tussen de premie en de dekking te kijken. Is het interessant om de verzekering af te sluiten, of is het voordeliger om de premie in de zak te houden en zelf de kosten op te hoesten? Wanneer je meerdere behandelingen nodig hebt, of middenin een traject zit, is het verstandiger om een aanvullende verzekering af te sluiten. Let hierbij op de verschillende dekkingen van de verzekeraars en houd altijd in de gaten of je een maximaal aantal behandelingen vergoed krijgt, of dat er gekeken wordt naar de kosten die over heel het jaar gedekt zijn. Zo weet je precies wanneer je de behandelingen in moet plannen om een maximale vergoeding te krijgen wanneer je een aanvullende verzekering afgesloten hebt.

Vergelijk zorgverzekeringen

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.