Vergoeding integrale therapie

Wanneer je een zorgverzekering afgesloten hebt en goed op de hoogte bent van de polis en de voorwaarden, dan ben je goed verzekerd. Helaas ben je niet voor alle zorg verzekerd die je nodig kunt hebben. Ben je op zoek naar de vergoedingen voor integrale therapie, dan vind je die niet in het basispakket dat door de Nederlandse overheid voorgeschreven is.

Integrale therapie wordt alleen vergoed wanneer je een aanvullende verzekering afgesloten hebt, voldoet aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar, en onder het maximaal te vergoeden bedrag blijft zitten dat per dag of kalenderjaar bepaald is door de zorgverzekeraar waar je een aanvullende verzekering afgesloten hebt.

Vergelijk zorgverzekeringen

Wat is integrale therapie?

Integrale therapie bestaat uit alle vormen van behandelingen die een integrale aanpak hebben. Dat betekent dat er gewerkt wordt met fysieke, emotionele, spirituele en/of mentale kanten. Dit is voornamelijk interessant voor de mensen die aandoeningen hebben die niet aangepakt kunnen worden met een eenzijdige aanpak. Je kunt hierbij denken aan mensen die een chronische aandoening hebben en die veel pijn hebben, en tegelijkertijd moeten leren om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Integrale therapie omvat vaak meerdere disciplines van zorg en dat betekent feitelijk dat de prijzen hier hoger liggen dan bij veel behandelingen met eenzijdige zorg. Heb je integrale zorg nodig en ben je op zoek naar een zorgverzekeraar, dan is dit zeker een belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer je student bent. De zorg wordt namelijk niet vanuit het basispakket vergoed. Heb je geen aanvullende verzekering voor de integrale zorg, dan draai je volledig zelf voor de kosten op en vaak is dat onbetaalbaar.

Aanvullende verzekeringen

Voor vergoedingen voor integrale zorg ben je aangewezen op de aanvullende zorgverzekeringen. Dat betekent dat je pakketten moet vergelijken en daarbij is de premie van ondergeschikt belang. Het is veel beter om naar de dekking te kijken en de dekking te kiezen die bij jou past. Heb je een klein aantal behandelingen nodig, of loop je tegen het eind van het behandeltraject en heb je hierna geen behandelingen binnen de integrale zorg meer nodig, dan heb je geen uitgebreid pakket nodig. Sta je middenin het proces en is het einde nog niet in zicht, dan is het goed om een uitgebreider pakket te kiezen.

Let erop dat de verschillende zorgverzekeraars eigen eisen hebben. Er zijn zorgverzekeraars die alleen vergoedingen bieden voor integrale zorg wanneer de zorgaanbieder aangesloten is bij de zorgverzekeraar. Dat kan onpraktisch zijn wanneer je middenin een behandeltraject zit en te horen krijgt dat je een andere therapeut moet zoeken. Andere verzekeraars nemen genoegen met een bewijs dat de behandelend persoon een certificaat heeft en opgeleid is binnen de disciplines van de integrale zorgverlening.

Iets om zeker rekening mee te houden, is de dekking. Deze lopen sterk uiteen bij de verschillende aanvullende zorgverzekeringen. In sommige gevallen vind je een plafond per dag, andere verzekeraars hebben een maximaal bedrag per jaar en in veel gevallen vind je een combinatie van beide. Is dit het geval, overleg dan met de behandelend therapeut hoe de behandeling het best opgezet kan worden, zodat je zelf zo min mogelijk hoeft te betalen.

Voor de mensen die weinig behandelingen nodig hebben en hier honderd procent zeker van zijn, geldt dat het verstandig is om de kosten van de jaarlijkse premie even af te zetten tegen de maximale opbrengst van de vergoedingen. Zo weet je namelijk direct of de aanvullende verzekering geld op gaat leveren, of dat je op deze manier alleen maar extra moet betalen.

Vergoedingen voor integrale therapie

Integrale therapie is de parapluterm voor veel behandelingen waarbij verschillende aspecten tegelijkertijd aangepakt worden om zo een beter resultaat te kunnen behalen. Integrale zorg kost vaak veel geld en bestaat in de meeste gevallen uit een groter pakket aan behandelingen. Aangezien dit niet vergoed wordt binnen de basisverzekering, is het verstandig om vandaag nog op zoek te gaan naar de zorgverzekeraars die de beste aanvullende pakketten hebben voor jou. Let hierbij vooral op de dekking en de manier waarop de dekking opgebouwd is, en waar je precies behandelingen vergoed kunt krijgen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je de bonnetjes wilt declareren.

Vergelijk zorgverzekeringen

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.