Vergoeding huidtherapie

Er zijn veel behandelingen die onder de basisverzekering gerekend worden, omdat deze een standaarddekking hebben. Dit is voorgeschreven door de Nederlandse overheid. Wanneer je huidproblemen hebt en hiervoor een therapeut moet bezoeken, valt dit niet binnen de basisverzekering. Bij huidaandoeningen en huidproblemen waarvoor behandelingen nodig zijn door een huidtherapeut is er geen dekking, behalve voor de mensen die hier een aanvullende verzekering voor afgesloten hebben. Heb je een aanvullende verzekering afgesloten voor huidtherapie, let dan goed op de voorwaarden van de verzekering, voordat deze enige vorm van vergoeding kan weigeren na een behandeling die jij al betaald hebt.

Vergelijk zorgverzekeringen

Voor wie is huidtherapie?

Huidtherapie is bedoeld voor alle mensen die een huidprobleem of aandoening hebben. Dit kan te maken hebben met acne of littekens, maar ook brandwonden en overbeharing zijn problemen waarmee je naar een huidtherapeut kunt gaan. Wellicht herken je jezelf in de problemen, maar heb je nog geen therapeut nodig? Dan is het verstandig om er rekenen mee te houden dat de situatie ineens behoorlijk kan verslechteren. Zorg er dan in ieder geval voor dat je een zorgverzekering hebt bij de zorgverzekeraars die de mogelijkheid bieden om een aanvullende verzekering af te sluiten voor huidtherapie.

Een huidtherapeut zal overigens niet in alle gevallen direct overgaan tot behandeling. Naast de behandelingen zoals lichttherapie, lasertherapie en elektrische epilatie geeft een huidtherapeut ook advies over voedsel, reiniging van de huid of kan deze bepaalde middelen voorschrijven die gebruikt kunnen worden. Daarmee hangt de prijs van de behandeling af van de duur van het bezoek, maar ook de therapie die verleend is. Dat is handig om in je achterhoofd te houden bij het kijken van de verschillende aanvullende verzekeringen.

Aanvullende verzekering voor huidtherapie

Wanneer je met regelmaat huidtherapie nodig hebt, of nodig hebt in het volgende kalenderjaar, dan is het een goed moment om je te verdiepen in de verschillende aanvullende verzekeringen die aangeboden worden. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat sommige verzekeraars helemaal geen aanvullende pakketten hebben voor huidtherapie, zoals acnetherapie of bindweefseltherapie. Heb je dit nodig en wil je hier zeker een verzekering voor af kunnen sluiten, dan moet je overstappen naar een zorgverzekeraar die dit wel opgenomen heeft in het pakket van aanvullende verzekeringen.

Er is echter meer wat je goed in de gaten moet houden wanneer je op zoek gaat naar een aanvullende verzekering. Sommige zorgverzekeraars zijn op dit gebied namelijk erg streng. Zij willen dat de therapeut aangesloten is bij de zorgverzekeraar, of bieden pas dekking nadat de behandelingen goedgekeurd zijn door de zorgverzekeraar zelf. Andere zorgverzekeringen willen een doorwijzing van de huisarts zien voordat zij een dekking bieden. Dit heeft te maken met het verschil tussen een cosmetische ingreep en het behandelen van een bijzonder hinderlijke of gevaarlijke huidaandoening. Heb je een aanvullende verzekering en laat je een behandeling doen, lees dan eerst de polisvoorwaarden zodat je er zeker van bent dat de behandeling ook daadwerkelijk vergoed wordt.

Een laatste punt waar altijd op gelet moet worden bij het zoeken naar een aanvullende verzekering, is de verhouding tussen de premie en de dekking. Wordt er een hoge maandelijkse premie gerekend en is de dekking bijzonder karig, of juist veel te uitgebreid zodat je deze nooit kunt vullen, dan is het verstandig om eerst de kosten van het geschatte aantal behandelingen te berekenen. Wanneer je hier de jaarlijkse premie naast zet, weet je immers precies of het lonend is om een aanvullende verzekering af te sluiten, of dat je er beter voor kunt kiezen om het geld van de premie apart te zetten zodat je hier de behandelingen zelf mee kunt betalen.

Vergoedingen voor huidtherapie

In sommige gevallen heeft een student huidtherapie nodig door problemen met acne, littekens of brandwonden. In dat geval kan er geen beroep gedaan worden op de basisverzekering. Er is geen dekking voor huidtherapie opgenomen in de basiszorgverzekering namelijk. Wanneer je een zorgverzekeraar hebt waarbij je aanvullende pakketten af kunt sluiten voor huidtherapie, kun je kijken of dit lonend kan zijn voor je. In alle gevallen is het goed om eerst te kijken naar de polisvoorwaarden voordat je kiest voor een therapeut of behandeling: Sommige zorgverzekeraars hebben namelijk zoveel uitsluitingen dat het goed is om je hier eerst in te verdiepen zodat je recht hebt op een vergoeding.

Vergelijk zorgverzekeringen

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.