Vergoeding dieetadvies

Elke zorgverzekering heeft een eigen dekking. Waar de basispakketten in grote lijnen gelijk zijn bij de verschillende verzekeraars, lopen de opties bij de aanvullende verzekeringen vaak sterk uiteen. Zeker wanneer je gaat kijken naar specialistische zorg. Hoe zit het bijvoorbeeld met dieetadvies en de dekking van de zorgverzekering? Als student wil je gebruikmaken van de dingen waar je recht op hebt, en wanneer het om voeding gaat, kunnen de meeste mensen nog wel wat leren.

 

Vergelijk zorgverzekeringen

 

Voeding wordt meer dan eens gezien als de basis van ons welzijn. Daarom is voedingsadvies de sleutel voor veel mensen die een ziekte of aandoening hebben. Ook in andere gevallen kan voedingsadvies een grote betekenis spelen voor de gezondheid. Maar wordt dit wel vergoed door de zorgverzekering?

Zorgverzekering en dieetadvies

Alle zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor dieetadvies. Het is alleen een wat magere vergoeding, want alleen de eerste drie uren per jaar worden betaald. Hierbij wordt er geen eigen risico geregeld wanneer dit binnen de ketenzorg gerekend wordt. Valt het erbuiten, dan wordt er wel eigen risico gerekend. Lees altijd eerst even in de voorwaarden van jouw polis door of je een verwijzing van een arts nodig hebt om een vergoeding te krijgen. Hierin verschillen de regels namelijk per zorgverzekeraar.

Wanneer drie uur niet genoeg is

De vergoeding van drie uur per jaar is in de meeste gevallen niet genoeg. Zeker niet wanneer je een aandoening hebt van chronische aard, of een ziekte waarbij dieetadvies belangrijk is. Voor deze mensen zijn er aanvullende verzekeringen beschikbaar bij de meeste zorgverzekeraars. Hiervoor geldt doorgaans: Hoe hoger de maandelijkse premie, hoe hoger de dekking is.

Het is verstandig om eerst de polisvoorwaarden in te duiken voordat je een aanvullende verzekering kiest. Het zijn niet alleen de dekkingen die sterk uiteen kunnen lopen namelijk. De meeste zorgverzekeraars eisen dat je een diëtist kiest die aangesloten is bij de zorgverzekeraar. Deze moeten een zogeheten behandelcontract afgesloten hebben.

Kies je voor een van deze specialisten, dan wordt er meestal 100% vergoed door de verzekeraar. Wanneer er geen behandelcontract afgesloten is, maar de diëtist wel een goedgekeurde specialist is, valt de vergoeding lager uit. In sommige gevallen is dit slechts 60% van het tarief.

Bij het zoeken naar een aanvullende verzekering is het goed om de kosten en baten tegenover elkaar te zetten. Je ziet op die manier direct of het lonend is, of dat het alleen maar geld gaat kosten. Wanneer je vaker bij jouw diëtist geweest bent, weet je het uurtarief en dat is het enige dat je nodig hebt om te gaan rekenen, want de maandelijkse premies van de aanvullende zorgverzekering staan gewoon op de website van de zorgverzekeraars.

Let bij het rekenen op het feit dat er geen eigen risico gerekend wordt voor het gebruik van de aanvullende verzekeringen. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden, omdat anders de conclusie na de rekensom niet klopt!

Dieetadvies vergoed krijgen als student

De vergoeding voor dieetadvies is gedeeltelijk opgenomen in het basispakket, maar dit zijn slechts drie behandeluren per kalenderjaar. Dit is niet genoeg voor de mensen die een aandoening of ziekte hebben. Om dit op te lossen, bieden de zorgverzekeraars aanvullende pakketten aan. Deze pakketten zijn direct via het internet af te sluiten. Ben je een student en wil je op elke cent letten, let dan op de kosten van de maandelijkse premie ten opzichte van de kosten die je maakt. Daarnaast is het handig om een zorgverzekeraar te kiezen die sneller vergoedingen uitkeert en waar je online kunt declareren, omdat dit past bij de manier waarop we tegenwoordig gebruikmaken van diensten.

Vergelijk zorgverzekeringen

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.