Vergoeding APS-therapie

APS-therapie is afkorting voor Actie Potentiaal Simulatie en is bedoeld om minder pijn te hebben, meer energie te krijgen en een sneller herstel te hebben na een aandoening. Het wordt zowel een revolutionaire als een duurzame therapie genoemd en werkt vooral met elektronische schokken. Het is een therapie die al langere tijd gebruikt wordt in ziekenhuizen en klinieken en dankzij nieuwe onderzoeken en nieuwe toepassingen kan de therapie steeds vaker ingezet worden.

 

Vergelijk zorgverzekeringen

 

Vooral mensen met chronische aandoeningen kunnen hier veel baat bij hebben. Mensen met chronische hoofdpijnen, reuma of fybromyalgie kunnen op deze manier met minder pijn door het leven heen. Tegelijkertijd wordt de therapie veel gebruikt bij mensen die bezig zijn met herstel of een sportblessure. De therapie wordt tegenwoordig ook ingezet bij vermoeidheidsproblemen aangezien de behandelde mensen meer energie hebben na een behandeling.

Is APS-therapie bewezen actief?

Er zijn veel behandelingen die erg aangeprezen worden, maar die nooit wetenschappelijk bewezen zijn. De APS-therapie valt niet in deze groep. Er is de afgelopen jaren veel onderzoek naar gedaan op een gedegen basis met testgroepen, waaruit meerdere keren een positief antwoord gevormd is na het samenvoegen van de resultaten. APS-therapie verlicht de pijnklachten bij veel aandoeningen en heeft ook op andere gebieden duidelijke positieve werking laten zien.

Hoe werkt het?

APS-therapie is een behandeling waarbij de lichaamseigen functies gebruikt worden. Er is dus geen sprake van grote hoeveelheden medicatie. De elektronische prikkels zijn een nabootsing van de prikkels die het lichaam normaliter zelf verstuurt binnen het systeem. Dankzij de extra prikkels gaat het lichaam harder aan het werk en dit zorgt ervoor dat er meer stoffen aangemaakt worden die pijn verminderen en die ontstekingen aan kunnen pakken bijvoorbeeld.

Ook zorgt dit voor een betere bloedsomloop en worden er meer afvalstoffen afgevoerd. De therapie leunt sterk op het principe dat het lichaam zichzelf kan genezen en heeft daarbij een ondersteunende rol.

Wanneer kun je APS-therapie niet gebruiken?

APS-therapie kan niet gebruikt worden wanneer je zwanger bent, wanneer je een elektrisch implantaat hebt of wanneer je epilepsie hebt. Daarnaast wordt de therapie niet toegepast bij mensen die kanker hebben.

Wordt de APS-therapie vergoed?

APS-therapie is een wat grijs gebied in de medische wereld. Dat komt door de verschillende prijzen die je voor de therapie kunt vinden, want elke therapeut bepaalt zelf de prijzen voor de behandeling. Dat heeft gevolgen voor de dekking vanuit de zorgverzekeraars.

Er zijn zorgverzekeraars die de APS-therapie in zijn geheel niet vergoeden, ook niet vanuit de aanvullende pakketten. Daarnaast zijn er zorgverzekeraars die ervoor gekozen hebben om de therapie te vergoeden, maar alleen wanneer de therapeut opgenomen is in de lijst van Beroepsvereniging voor APS-therapie. Andere zorgverzekeraars willen dat de therapeut opgenomen is in de zorggids van de zorgverzekeraar. Het kan ook zo zijn dat de zorgverzekering beide verplicht stelt voordat er dekking is voor de therapie.

Dekt mijn zorgverzekering de therapie?

Je kunt al snel in de polisvoorwaarden zien of jouw zorgverzekering een dekking heeft voor de APS-therapie. Staat de dekking niet in de polis vermeld, dan betekent dit niet automatisch dat er geen dekking is. Staat de APS-therapie ook niet bij de uitgesloten behandelingen, dan is het verstandig om even contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Het is goed om dit mee te nemen bij het vergelijken van de verschillende verzekeraars. Heb je APS-therapie nodig, dan lopen de kosten voor de behandelingen namelijk al snel op. De aanvullende pakketten worden echter door de zorgverzekeraar zelf opgesteld. Dat betekent dat zij zelf de inhoud en de dekking kiezen. Waar de ene zorgverzekering maximaal een paar tientjes vergoed voor een behandeling, zijn er ook verschillende verzekeraars die een veel bredere dekking aanbieden.

Ben je een student met een chronische aandoening, of heb je een andere aandoening waardoor je baat zou kunnen hebben bij de APS-therapie, dan is het verstandig om hier nu al naar te kijken. Vraag bij jouw zorgverzekeraar na wat de mogelijkheden zijn en vergelijk deze met de aanvullende pakketten van andere zorgverzekeraars zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent. Ben je dat niet of kun je een betere dekking krijgen, dan weet je waar je op moet letten op het moment dat je over kunt stappen naar een andere verzekeraar.

Vergelijk zorgverzekeringen

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.