Studenten Tabletverzekering en iPadverzekeringen vergelijken

Steeds meer studenten hebben een tablet naast een computer of een laptop. Het is makkelijk om deze te gebruiken tijdens de studie, maar ook ’s avonds in bed of op de bank. Er zijn verschillende modellen en mogelijkheden, maar wanneer je een goed model wilt hebben met flink wat geheugen zodat je er ook meer mee kunt doen dan alleen surfen, dan komt er een prijskaartje aan te hangen.

Nou is dat het probleem niet wanneer de tablet of iPad al hebt, maar wat gebeurt er wanneer de tablet of iPad gestolen wordt of beschadigd raakt? Heb je dan genoeg spaargeld om een nieuwe tablet te kopen, of kun je beter naar een verzekering kijken? Voor studenten geldt meestal de tweede optie, omdat het vervangen van het product een kostbaar grapje wordt.

Waarom een tabletverzekering?

Een tabletverzekering dekt in de meeste gevallen de schade aan de tablet, en bij verlies of diefstal wordt de tablet vergoed. Nu moet daar direct bij vermeld worden dat het belangrijk is om te kijken naar de exacte voorwaarden van de verzekeraar. De dekking wordt bepaald door de polisvoorwaarden, waarin de situaties vermeld staat waarin er wel gebruik gemaakt kan worden van de verzekering en in welke gevallen de verzekering niet dekt.

Een gemiddelde tabletverzekering kost je een paar euro per maand. Wanneer er iets gebeurt met de tablet, kun je gebruikmaken van de verzekering zodat je de middelen hebt om de tablet te vervangen. Gebruik je een tablet of iPad voor jouw studie en heb je deze dagelijks nodig als student, dan is het belangrijk dat de tablet direct vervangen kan worden.

Dubbele dekkingen?

Er wordt vaak gemeld dat de tablet en iPad verzekerd zijn in de buitenhuisverzekering. Dat kan het geval zijn, maar in veel gevallen zie je in de polisvoorwaarden staan dat diefstal van de tablet of iPad niet vergoed wordt. Sommige buitenhuisverzekeringen sluiten elektronica overigens helemaal uit van enige dekking. Heb je een verzekering die de iPad of tablet niet dekt en sluit je een tabletverzekering af, dan heb je dus geen dubbele dekking. Dekt de buitenhuisverzekering ook de tablet en iPad, dan heb je hier geen speciale verzekering voor nodig.

Afsluiten bij aankoop

Wanneer je een iPad of tablet in de winkel aankoopt, zal er altijd een verkoper zijn die je probeert een verzekering te verkopen. Het is beter om achteraf een verzekering te kiezen, wanneer je al thuis bent met de tablet of iPad. Het vergelijken van de verzekeringen kun je namelijk gewoon zelf doen, zonder enige druk vanuit een verkoper. De verzekeringen hebben uiteenlopende dekkingen en premies en daarom kan het verstandig zijn om hier gewoon even de tijd voor te nemen.

Overigens krijgt de verkoper extra premie wanneer hij jou een verzekering verkoopt. Hoewel de verkoper het zal laten lijken alsof hij begaan is met jouw situatie, hij denkt aan zijn portemonnee en zal in de meeste gevallen echt niet aanraden om zelf op zoek te gaan naar een verzekering omdat deze goedkoper uit kunnen vallen, of een bredere dekking kunnen bieden.

Hoe vergelijk je tabletverzekeringen?

Tabletverzekeringen en iPadverzekeringen vergelijk je op dezelfde manier als veel van de andere verzekeringen die je online af kunt sluiten. Het kijken naar de premie is handig, maar laat dit geen doorslaggevende factor worden. Wanneer je een paar cent minder kunt betalen, maar vervolgens geen dekking hebt wanneer jouw tablet uit een auto gestolen wordt, dan heb je bespaard op de duurst mogelijke manier.

Het is daarom beter om te kijken naar de dekking die geboden wordt. Besef goed dat de hoogte van de premie altijd afhankelijk is van de dekkingen die gegeven worden. Wanneer je een duurdere tablet of iPad laat verzekeren, is de premie hoger omdat de dekking hoger moet zijn. Ook heeft het eigen risico een invloed op de premie. Wanneer je veel eigen risico hebt, hoeft de verzekeraar immers minder uit te keren bij schade, verlies of diefstal. Je betaalt dan minder premie, maar moet wel eerst het eigen risico betalen voordat je een nieuwe tablet of iPad kunt kopen.

Daarnaast is het altijd goed om even te kijken op welke manieren je de schade, het verlies of de diefstal van jouw tablet kunt melden. Sommige verzekeraars willen dit nog altijd via papier hebben. Als student ben je veel bezig met jouw smartphone en laptop – wanneer je schades kunt melden op die manieren, is dat natuurlijk veel handiger dan wanneer je eerst moet printen, in moet vullen en vervolgens nog op zoek moet naar een brievenbus.

Is mijn tablet al verzekerd?

De meeste studenten hebben het idee dat de tablet verzekerd is zolang deze op de kamer blijft en zij een inboedelverzekering hebben. Helaas is dit niet waar in de meeste gevallen. De verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden, hebben vaak meerdere uitsluitingen in de polisvoorwaarden staan. Een product dat buitengewoon vaak uitgesloten wordt van alle dekkingen, is de tablet of iPad. Dat is niet alleen het geval bij de inboedelverzekering, het geldt ook voor de reisverzekering en de buitenhuisverzekering.

Reken er daarom nooit op dat een bepaald kostbaar product wel verzekerd zou kunnen zijn omdat je al verzekeringen afgesloten hebt. Weet je niet zeker hoe het precies zit, leg dan de polisvoorwaarden van de verzekeringen die je hebt naast elkaar. Je kunt op die manier gemakkelijk zien welke kostbaarheden wel gedekt zijn en welke buiten alle verzekeringen vallen. De smartphone en tablet zijn een goed voorbeeld van kostbare producten die nagenoeg altijd in de uitsluitingen genoemd worden.

Een verzekering afsluiten

Heb je de tabletverzekering gevonden die bij jou past en viel de tablet niet onder een dekking van een verzekering, dan kun je de verzekering direct via het internet afsluiten. Het is verstandig om jaarlijks even de verzekeringen na te kijken, ook de tabletverzekering. Is de verzekering nog actueel en dekt deze de waarde van de tablet nog, of heb je inmiddels een nieuw model aangeschaft tegen een hogere waarde en heb je een verzekering nodig met een hogere dekking?

Reacties zijn gesloten.

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.