Studenten Smartphoneverzekering en iPhoneverzekering vergelijken

Dubbele verzekeringen?

Er wordt te vaak gedacht dat de verzekering van een mobiele telefoon onnodig is wanneer je een buitenshuisverzekering hebt. Het is goed om even de polisvoorwaarden van de buitenshuisverzekering erbij te pakken, want de kans is erg groot dat daarin staat dat de mobiele telefoon niet of slechts deels onder de dekking van de verzekering valt. Dat is dan ook precies de reden waarom je een aparte verzekering af kunt sluiten voor jouw smartphone.

De waarde van de smartphone of iPhone loopt al snel in de honderden euro’s. Aangezien de prijzen van de nieuwe modellen ook ieder jaar stijgen, is het geen dom plan om hier eens naar te kijken. Maar dat moet de premie wel in verhouding staan met de dekking, anders is de verzekering niet veel waard.

Premie versus dekking

Er zijn verzekeraars die nauwelijks dekking aanbieden bij de smartphoneverzekering. Zij dekken zakkenrollen of diefstal uit een gesloten auto niet, of hebben zoveel uitsluitende voorwaarden dat het bijna onmogelijk is om een vergoeding te krijgen. Zulke verzekeringen zijn niet praktisch wanneer je honderd euro of meer per jaar moet betalen om verzekerd te zijn.

Gelukkig zijn er genoeg verzekeraars die wel een sterke dekking aan weten te bieden voor de premie die rond de 100 euro per jaar ligt. Deze verzekeraars hebben duidelijke voorwaarden en zullen in de meeste gevallen wel gewoon uitkeren bij schade, diefstal of verlies.

Hoe praktisch is de verzekering?

De smartphoneverzekering of iPhoneverzekering is een persoonlijke keuze. Het is goed om volledig verzekerd te zijn tegen diefstal, ongevallen en verlies, maar bij deze verzekeringen geldt vaak een hogere premie, waarbij de dekking altijd even nagekeken moet worden voordat je een smartphoneverzekering afsluit.

Heb je echter een smartphone die erg veel geld gekost heeft en waar je echt niet zonder kunt, dan is het verstandig om te kijken naar de verzekeringen. Vooral omdat andere mensen ook kunnen zien dat je een duurdere mobiele telefoon hebt, en dat maakt de kans een stuk groter dat deze ineens nergens meer te bekennen is.

Smartphoneverzekering afsluiten

Dekt jouw buitenhuisverzekering het verlies van jouw smartphone niet, of wordt er niet uitgekeerd wanneer de smartphone gestolen wordt? Dan kun je kijken naar de smartphoneverzekering, maar kies dan wel een verzekeraar die goede voorwaarden heeft. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je honderd euro per maand betaalt en er letterlijk niets voor terug kunt krijgen wanneer je ineens zonder smartphone komt te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.