Reisverzekering voor studenten

5/5 (3 stemmen)

Wanneer je heel het jaar druk bezig geweest bent met je studie, is het logisch dat je uitkijkt naar de vakantie. Een welverdiende pauze van al het studeren en alle stress. Misschien blijf je wel in Nederland en ga je naar de kust. Of misschien ga je wel naar de andere kant van de wereld om Australië eens te verkennen. Wat belangrijk is, is dat je even lekker bij kunt komen.

Dan gaat het makkelijkst wanneer je je geen zorgen hoeft te maken om eventuele problemen. Het verliezen van je bagage op het vliegveld bijvoorbeeld, bestolen worden in het hotel, of plaatselijk spoedeisende hulp nodig hebben. Het kost allemaal veel geld en is bijzonder vervelend, maar wanneer je een reisverzekering afgesloten hebt voor je vertrek, wordt het meeste direct voor je vergoed en geregeld. Wel zo handig wanneer je juist op vakantie ging om van de stress af te komen.

Geld besparen of letten op de dekking?

Bij het vergelijken van de reisverzekeringen, kun je kijken naar de premie die je betaalt bij de doorlopende reisverzekering of de kortlopende verzekeringen. Het is echter verstandig om tegelijkertijd te letten op de dekking van de verzekering. Tijdens je vakantie komt het vaak niet op een tientje aan, terwijl het wel prettig is wanneer al jouw spullen en jouw reis volledig vergoed zijn op het moment dat het verkeerd gaat. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart op vakantie kunt en dat alles goed geregeld is.

Ga je regelmatig op reis en wil je dat je ook goed verzekerd bent wanneer je in het buitenland bent? Dan is de reisverzekering een goede verzekering om naar te kijken. Het afsluiten van een reisverzekering kan echter wat lastiger zijn dan het afsluiten van bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering. Een reis bestaat vaak uit veel verschillende onderdelen, zoals de reis zelf, jouw bezitting en de activiteiten die je op de bestemming kunt ondernemen. Dat betekent dat de reisverzekering al net zo veelzijdig is als jouw vakantie.

Om je op weg te helpen met het afsluiten van de reisverzekering die het beste bij jou past, hebben we de meest belangrijke punten hieronder op een rijtje gezet.

Wat is een reisverzekering precies?

Een reisverzekering is een verzekering die dekking biedt op het moment dat je op reis gaat. In de reisverzekering is de bagage verzekerd, maar ook onvoorziene kosten door natuurrampen of andere dingen die je niet aan had kunnen zien komen. Daarnaast dekt de reisverzekering de extra kosten die je moet maken wanneer je plotseling naar huis moet vanwege een overlijdensgeval, of wanneer je spoedeisende reddingsacties nodig hebt omdat je aan de rand van een klif hangt.

De reisverzekering is een verzekering die handig is wanneer je echt hulp nodig hebt. De kosten van een reddingsactie of voortijdig naar huis moeten, kunnen in de duizenden euro’s lopen, of nog veel hoger uitvallen. Dat is geld dat je vaak niet op een spaarrekening hebt staan, zeker niet wanneer je net een reis en vakantie hebt moeten betalen.

Uitbreidingen op de reisverzekering

Elke reis is uniek. Wanneer je langere tijd wilt gaan reizen, of extreme sporten wilt beoefenen op de locatie, dan is het verstandig om te kijken naar verschillende uitbreidingen van de reisverzekering. Zo kun je pechhulp afsluiten wanneer je met de auto naar het buitenland gaat, maar ook rechtsbijstand en aansprakelijkheidsverzekeringen zijn veel gekozen aanvullingen.

Een aanvulling die vaak overwogen wordt, is de annuleringsverzekering. Deze verzekering vergoedt de kosten die gemaakt zijn wanneer de reis onverhoopt niet door kan gaan. Voorwaarde hierbij is dat de reden van annulering niet vooraf al bekend was bij het boeken. Een familielid die al langere tijd ernstig ziek is, is dus geen reden voor de annuleringsverzekering om uit te betalen. Blijk je ineens in verwachting te zijn, dan wordt het een heel ander verhaal.

Bij langere reizen en langere vakanties zijn de kosten hoger. Aangezien de premie van de annuleringsverzekering een bepaald percentage is van de boekingskosten, meestal tussen de 5 en 6 procent, is de premie dus hoger bij de duurdere reizen. Desalniettemin is dit het overwegen waard. Moet je de reis annuleren en heb je geen annuleringsverzekering, dan krijg je het geld niet via de verzekeraar terug.

Doorlopende reisverzekering of een kortlopende?

De reisverzekeringen zijn op te delen in twee verschillende groepen. De eerste is de kortlopende reisverzekering. Deze sluit je af voordat je een reis gaat maken, en deze eindigt wanneer je terug bent van vakantie. Dat kan goedkoper zijn wanneer je minder dan 20 dagen per jaar op vakantie bent. Ben je van plan om meer dagen te gaan reizen, of heb je een langere reis in gedachten, dan kun je beter kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Deze is dan goedkoper en blijft doorlopen tot het eerste jaar van de verzekering volgemaakt is. Daarna kun je elke gewenste dag de verzekering opzeggen.

Welke verzekering het beste bij jou past, kun je zelf uitrekenen door de premies naast elkaar te leggen. Ga je veel langer dan 21 dagen op vakantie, dan is de doorlopende reisverzekering het meest geschikt. Ga je veel korter dan 21 dagen, dan is de kortlopende reisverzekering de optie die het goedkoopst uit zal vallen.

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering heeft een lage premie wanneer je kijkt naar de dekking, maar de premie is wel afhankelijk van de verzekeraar, de dekking en de reisduur. Hoe hoger de dekking van de verzekering is, hoe hoger de premie uit zal vallen. Kies je een langere reisduur en een langer verblijf, dan valt de premie ook hoger uit.

Dit geldt uiteraard ook voor het aantal personen waar de reisverzekering voor moet gelden. Hoe hoger het aantal personen is, hoe hoger de premie uit zal vallen. Het is echter niet verstandig om in eerste instantie naar de prijzen te kijken bij het vergelijken. Er zijn andere elementen die een grotere rol spelen, zeker wanneer je tijdens je reis aanspraak moet maken op de reisverzekering.

Reisverzekeringen vergelijken voor studenten

Wanneer je de aanbieders van reisverzekeringen gaat vergelijken, kun je kijken naar de prijs. Kies je de goedkoopste reisverzekering, dan is de kans groot dat je daar spijt van krijgt wanneer je hulp nodig hebt in het buitenland, of wanneer je bagage vermist raakt. De verschillen in dekking zijn namelijk groot. De goedkopere reisverzekeringen hebben bijvoorbeeld een minimale dekking voor de waarde van de bagage, vaak tot 100 euro. Heb je een camera en laptop bij je, dan overstijgt de waarde van de bagage de dekking dus enorm.

Daarom is het goed om te kijken naar wat je echt nodig hebt. Is het mogelijk om zelf een vervangende accommodatie te vinden in het land waar je heen gaat, omdat je buiten het seizoen verblijft? Ga je extreme sporten beoefenen, of ga je juist alleen maar relaxen in een hotel? Wat zit er zoal in je bagage en wat is de totale waarde van de spullen die je meeneemt?

Wanneer je een goed beeld hebt van jouw reis en jouw behoefte, dan heb je ook een goed beeld van wat je precies nodig hebt in een reisverzekering. Houd er altijd rekening mee dat de dekkingen hoger uit moeten vallen wanneer je met meer mensen op reis gaat, en dat er veel losse verzekeringen te kiezen zijn als aanvulling op de reisverzekering. Hieronder valt hulp voor automobilisten, verzekering voor contant geld, repatriëring, overlijden of blijvende invaliditeiten en gevaarlijke sporten. Lees altijd de voorwaarden en dekking door voordat je kiest voor aanvullende verzekeringen, het risico bestaat dat je dubbel verzekerd bent na het afsluiten van extra verzekeringen en dat is zonde van het geld.

Een reisverzekering online afsluiten

Reisverzekeringen en aanvullende verzekeringen zijn gewoon online af te sluiten. Je hoeft niet meer naar een verzekeraar toe om een handtekening te zetten. Zorg er altijd voor dat je op tijd een reisverzekering of annuleringsverzekering aanvraagt, zodat de verzekering actief is voordat je begint aan de reis. Wil je ongestoord op reis gaan en je geen zorgen hoeven te maken over alle mogelijke gevaren en problemen die je tegen kunt komen, dan is de reisverzekering de verzekering voor jou.

3 reacties op “Reisverzekering voor studenten”

 1. Yaasien schreef:

  Deze verzekering heeft mijn vorige jaren goed geholpen. Gelukkig heb ik de verzekering aangevraagd anders was ik nu mijn laptop van 1500 euro kwijt.

  5/5

 2. Jadier schreef:

  Zeer behulpzaam, tijdens de vakantie mijn arm gebroken tijdens excursie. Als ik deze verzekering niet had, zou ik bakken met geld kwijt zijn geweest en had ik desbetreffende hulp in het land niet ontvangen, waardoor mijn vakantie abrupt ingekort zou moeten worden . Vandaar zeer behulpzaam!

  5/5

 3. Vinh schreef:

  Super fijn om deze site te kunnen gebruiken! Super overzichtelijk en alles goed vergeleken. Hierdoor heb ik makkelijk een reisverzekering kunnen afsluiten

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.