Laptopverzekering voor studenten

5/5 (3 stemmen)

Heb je een inboedelverzekering en denk je dat je daarmee goed verzekerd bent tegen alle mogelijke schade aan de spullen in jouw kamer? Dat lijkt aannemelijk en veel studenten denken goed verzekerd te zijn met de verzekeringen die zij gekozen hebben. Wanneer zij naar de polisvoorwaarden kijken van de verzekeringen die zij hebben lopen, is het meestal even schrikken.

Verzekeringen zoals de buitenshuisverzekering en de inboedelverzekering dekken namelijk het meeste, maar lang niet alles. In de meeste gevallen zijn de PC en laptop slechts gedeeltelijk gedekt. Concreet betekent dit dat je niet genoeg geld van jouw verzekering krijgt om deze te vervangen wanneer ze kapotgaan door schade, of gestolen worden. En dat is niet praktisch, zeker niet wanneer je student bent en de PC en laptop dagelijks nodig hebt.

Extra verzekeringen

De PC en laptopverzekeringen zijn een ideale aanvulling op de bestaande verzekering. Uiteraard is het alleen verstandig om deze verzekeringen af te sluiten wanneer de laptop of computer nog een hogere waarde heeft. Aangezien de meeste hardware tegenwoordig bijzonder prijzig is, zeker wanneer je investeert in een goede computer of laptop, is een verzekering vaak handig.

De dekking zorgt ervoor dat de schadegevallen, ongelukjes en diefstallen vergoed worden en dat betekent dat je direct een nieuwe computer of laptop aan kunt schaffen. Het werk aan je verslagen en scripties gaat helaas wel verloren. Dit kun je zelf oplossen door de bestanden niet alleen op de schijf op te slaan, maar ook in een cloud op te slaan, zoals GDrive, wat je gratis kunt gebruiken wanneer je Gmail gebruikt. Dit is sowieso handig om direct te doen, zodat je nooit meer je bestanden kunt verliezen.

Uiteraard zijn er verschillende verzekeraars die hier mogelijkheden voor aanbieden. In de meeste gevallen zal de verkoper van de laptop of computer je proberen een verzekering aan te praten. Dit zijn meestal niet de meest ideale verzekeringen. Ze hebben een te hoge premie of een te lage dekking. Je kunt beter je aankoop meenemen naar huis en daar de verzekeraars gaan vergelijken.

Verzekeringen vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar PC en laptopverzekeringen, lijkt het aantrekkelijk om te kijken naar de laagste premie. In eerlijkheid kunnen we zeggen dat het dan slimmer is om geen verzekering af te sluiten. Een zo laag mogelijke premie betekent namelijk per definitie een lagere dekking, een hoger eigen risico en minder mogelijkheden omdat meer situaties uitgesloten zijn van dekking. Dat is niet praktisch wanneer je een verzekering wilt gebruiken.

Daarom is het handiger om te beginnen met het vergelijken van de dekking. Wordt de randapparatuur bijvoorbeeld ook meeverzekerd? Dat is handig wanneer je dure boxen hebt staan, of ergens een aparte processor aan het werk hebt om cryptovaluta te mijnen bijvoorbeeld. Daarnaast is het altijd handig om het eigen risico mee te nemen bij het vergelijken van verzekeringen. Hoe praktisch is het voor jou als student dat je de eerste 250 euro aan schade zelf moet betalen? Heb je dat geld apart staan, of is het praktischer voor jou om net even iets meer premie te betalen per maand?

Wat dekt de verzekering eigenlijk?

De verschillende verzekeraars hebben een uiteenlopende dekking. De exacte dekking van de verzekeringen vind je uiteraard terug in de polisvoorwaarden, maar doorgaans zijn diefstal, kortsluiting, brand, ontploffing, vandalisme en ongevallen in de dekking opgenomen. Ben je in de avonduren aan het werk op jouw computer en krijg je daarvoor betaald? Dan is het verstandig om een verzekering te kiezen die ook zakelijk gebruik van de PC of laptop vergoeden.

Wat nagenoeg nooit opgenomen wordt in de dekking, is schade aan software, opzettelijke schade, schade ontstaan door experimenteren met de computer en slijtage. De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid om de dekking van de verzekeringen uit te breiden, maar dit betekent wel dat je extra premie moet betalen. Het is een kwestie van de kosten en baten tegenover elkaar zetten om te zien welke van de uitbreidingen verstandig is voor jou en welke alleen maar geld kosten.

Online verzekering afsluiten

Je kunt online een verzekering voor jouw laptop of PC aanschaffen. Dat is een kwestie van een paar minuten werk, waarbij je alleen de waarde van jouw PC of laptop even in de gaten moet houden. Dit is echter wel een van de verzekeringen die je jaarlijks na moet kijken om ervoor te zorgen dat het in de goede banen blijft lopen. Wanneer je een andere computer of laptop aanschaft, moet je de verzekering hierop aanpassen. Heb je meerdere hardware apparaten staan, dan moet de dekking van de verzekering aangepast worden.

Ook is het goed om in de gaten te houden dat dit nog verder gaat. De waarde van de computer of laptop daalt namelijk jaarlijks. Wanneer je hier geen rekening mee houdt en de verzekering door laat lopen zoals deze aanvankelijk opgezet is, ben je automatisch te goed verzekerd omdat de dekking van de verzekering ver boven de waarde van jouw apparatuur zit. Dat betekent extra premie terwijl je er in feite niets voor terug kunt krijgen. Wanneer je schade meldt, weet de verzekeraar immers hoe oud het apparaat is.

Op naar een PC en laptopverzekering

Ben je een student, heb je dagelijks een laptop of computer nodig en heb je niet het geld om zelf het apparaat te vervangen wanneer deze onherstelbaar beschadigd raakt of gestolen wordt? Dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten, zeker wanneer je een nieuwer model hebt staan met een hogere waarde. Dit is niet alleen praktisch omdat je beschikking wilt hebben over een apparaat, het is ook belangrijk omdat je in feite gebonden bent aan het hebben van een computer of laptop voor jouw studie.

Wil je naast een verzekering nog meer zekerheid hebben bij het gebruik van een computer? Zorg dan voor sterke wachtwoorden die nergens opgeschreven staan en bewaar de belangrijke bestanden die je voor je studie gemaakt hebt of mee bezig bent op een online locatie, zodat deze nooit verloren gaan zolang je het wachtwoord onthoudt.

3 reacties op “Laptopverzekering voor studenten”

 1. Yaasien schreef:

  Ik ben een student en ik gebruik elke dag mijn laptop. Een paar jaar geleden was mijn laptop onverwachts kapotgegaan en ik had geen geld om het te vervangen. De laptop vervanging was duur maar ik was vergeten dat ik verzekerd was en dat heeft mij enorm geholpen.

  5/5

 2. Jadier schreef:

  Heel handig, voordat ik van deze site afwist, had ik heen flauw idee dat het verzekeren van je laptop mogelijk was. Aangezien een laptop belangrijk is in mijn dagelijks leven voor verschillende doeleinden en zoals zelf ervaren reparatie duur is, ben ik heel erg opgelucht dat ik hierdoor een goede verzekering heb kunnen afsluiten!

  5/5

 3. Vinh schreef:

  Als studentzijnde is een laptop heel erg belangrijk. Toen mijn laptop een paar maanden geleden kapot ging moest ik alles zelf vergoeden. Maar met behulp van deze site gaat dat niet nog een keer gebeuren, want nu heb ik een goede verzekering kunnen afsluiten!

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.