Studenten Fietsverzekering vergelijken

Als student heb je een trouwe partner tijdens je reizen door de stad, en ook voor de terugweg naar je kamer is de fiets in de nachten zo goed als onmisbaar. Veel studenten hebben een fiets op het station staan. De studenten die een kamer wat verder uit het centrum hebben, vanwege de lagere prijzen of de beschikbaarheid van kamers in de stad waar je studeert, hebben de fiets dagelijks nodig. Maar je kunt de fiets niet constant in de gaten houden en dat is vervelend. Schade aan de fiets kan gemakkelijk ontstaan in drukkere steden en ook diefstal van jouw stalen ros is niet altijd te voorkomen.

Bereken fietsverzekering premie

Dat is waar een fietsverzekering je kan helpen. Je kunt de fiets verzekeren tegen diefstal en schade. Dat betekent niet dat het niet meer kan gebeuren, maar het betekent wel dat de verzekeraar ervoor zorgt dat je snel weer verder kunt op je fiets.

Vergelijken van fietsverzekeringen

Bij alle verzekeringen die je als student af kunt sluiten, is het verstandig om te vergelijken. Het kan je een paar euro per maand schelen in de premie, maar wat nog handiger is, is dat de dekking soms veel breder uit kan vallen voor een gelijke prijs. Handig wanneer je echt niet zonder je fiets kunt, of niet genoeg geld op je spaarrekening hebt staan voor de aanschaf van een nieuwe fiets op het moment dat jouw fiets gestolen wordt, of beschadigd raakt.

Als student heb je veel vrienden, maar voor veel studerende jongeren is de fiets toch wel de grootste vriend. Dankzij de fiets ben je snel op het station, kun je gemakkelijk van het ene gebouw naar het andere gebouw komen en ben je er voor het college begint. ’s Avonds is een fiets makkelijk wanneer je even eten wilt halen, of naar de kroeg wilt. Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer jouw fiets gestolen wordt, beschadigd raakt of wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt?

Wanneer je een tweedehands fiets gekocht hebt voor een paar tientjes en je kon er echt geen bonnetje bij krijgen, dan is het verzekeren van je fiets niet aantrekkelijk. In veel gevallen is de jaarlijkse premie dan meer dan de totale aanschafwaarde van de fiets. Heb je echter net een nieuwe fiets gekocht, of een e-bike, dan is het wel verstandig om verder te lezen. Er zijn namelijk makkelijke manieren om slechts een paar euro per maand te betalen en toch god verzekerd te zijn. Handig wanneer je niet het geld hebt om een nieuwe fiets aan te kopen.

Wat valt er onder een fietsverzekering?

Er is geen standaardverzekering voor een fiets, zoals wel het geval is bij de zorgverzekering. De meest voordelige fietsverzekering is in alle gevallen het basispakket. In het basispakket vind je een verzekering tegen diefstal, en de waarde en dekking zijn afhankelijk van de verzekeraar. Verder ben je niet verzekerd bij alle andere gevallen. Deze verzekering is de kleinste verzekering die je af kunt sluiten en kost dan ook niet veel. Bij de meeste verzekeraars ben je voor een paar euro per maand al klaar. Let er wel op dat het verzekeren van een fiets in een stad vaak duurder is, omdat het risico hoger is.

Naast de basisdekking zijn er verschillende aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten. Een verzekering die hierbij opvalt, is de rechtsbijstandverzekering. Het is goed om hier direct even op te letten: Heb je al een rechtsbijstandverzekering, dan is het onzinnig om deze ook aan de fietsverzekering toe te voegen. Er wordt namelijk nooit tweemaal vergoed.

Neem je vaak mensen mee op de bagagedrager die ook ergens heen moeten? Dan is een verzekering voor de mensen die met je meerijden een handige optie. Tijdens een ongeluk zullen de personen achterop de fiets namelijk vaak veel meer schade hebben dan de mensen die fietsen. De mensen achterop zien meestal het ongeluk niet aankomen en hebben de minste kans om adequaat te kunnen handelen bij een val. De extra verzekering voor de personen die met je meereizen op de fiets omvat een overlijdensverzekering en een verzekering bij blijvende invaliditeit. Niets is waar je aan wilt denken, maar wel iets wat goed is om mee te nemen bij het overwegen van de mogelijke verzekeringen die je af kunt sluiten.

Daarnaast zijn er verschillende verzekeraars die uitbreidingen aanbieden op het gebied van beschadigingen aan de fiets, en de accessoires die erbij horen. Hieronder vallen onder andere fietsmandjes en fietstassen.

Bereken fietsverzekering premie

Hoe zit het met de premie?

De basisverzekering van de fietsverzekering kost je rond de twee tot vier euro per jaar. Deze verzekering keert de waarde van de fiets uit bij diefstal, maar de verzekering geldt een bepaalde periode. Het is goed om hiernaar te kijken voor je een handtekening zet. Wanneer je kiest voor de uitbreidingen, dan zal het bedrag alleen maar hoger worden. In sommige gevallen is dat echter onvermijdelijk.

Wanneer je een e-bike kiest en hier regelmatig mee door de stad fietst, is de kans op beschadiging nou eenmaal groter. Wanneer je een racefiets hebt en met regelmaat hoge snelheden rond de stad haalt, is het risico op een ongeluk nog eens een stuk groter. Daarom is het goed om te kijken naar jouw fiets, de waarde van de fiets en de kans op problemen voordat je begint met vergelijken.

Op het moment dat je iemand aanrijdt met een hoge snelheid, of een kwetsbaar persoon raakt, kan de schade enorm zijn. Maar ook wanneer jouw fiets in de stalling staat en de schoonmaakdienst van de gemeente raakt de fiets net iets aan, kan de schade enorm zijn. Hier kun je je tegen verzekeren, en alle uitbreidingen van de verzekering kosten geld. Net als bij alle andere verzekeringen.

Tips voor bij het vergelijken van een fietsverzekering

Fietsverzekeringen vergelijken klinkt niet direct als de meest interessante klus die je voor je hebt liggen. Het is echter zo dat een groot percentage van alle nieuwe fietsen binnen een jaar gestolen worden en dat er in de stad veel ongelukken gebeuren met of door fietsers. De fietsverzekeringen bieden uitkomst, en voor de mensen die graag willen vergelijken, is er genoeg te doen.

De verzekeraars bieden namelijk geen gelijke pakketten aan. Het is dus verstandig om verder te kijken dan alleen de premie. Kijk naar de dekking, de uitbreidingen en ook de mogelijkheden om schade te melden. Steeds meer verzekeraars gaan met de tijd mee en maken het mogelijk om online schade te melden. Wanneer je student bent, wil je geen tientallen formulieren in moeten vullen voordat je eindelijk eens vergoed krijgt.

Bereken fietsverzekering premie

Ben je student en ga je aan de slag met het vergelijken van de fietsverzekeringen, dan hebben we direct een goede tip voor je. Kijk naar het eigen risico wanneer je kijkt naar de verzekeraars. Er zijn veel verzekeraars die fietsen verzekeren en waar je een lage premie bij betaalt. Deze hebben echter een hoog eigen risico waardoor het alleen een aantrekkelijke verzekering is voor de mensen die heel dure fietsen verzekerd willen hebben. Soms is een lager eigen risico echt wel die euro per maand meer waard, zeker wanneer je een fiets verzekerd die alleen in de grotere steden gebruikt gaan worden.

Direct een fietsverzekering afsluiten

Heb je een nieuwe fiets of een e-bike en overweeg je een verzekering af te sluiten? Begin dan vandaag nog met vergelijken, zodat je vannacht met een gerust hart kunt slapen terwijl jouw fiets buiten in de stalling staat. Je weet immers dat je goed verzekerd bent wanneer je alles bekeken hebt en jouw keuze gemaakt hebt op basis van de juiste informatie.

Reacties zijn gesloten.

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.