Studenten Buitenshuisverzekering vergelijken

Heb je het idee dat je goed verzekerd bent? Dan hoor je bij het grootste gedeelte van de Nederlanders, maar de kans is groot dat dit helemaal niet het geval is. Een inboedelverzekering is handig wanneer je student bent, maar als student ben je vaak onderweg. Onderweg naar de universiteit of hogeschool, of onderweg naar jouw ouders voor het weekend of de vakantie.

Dan neem je de waardevolle spullen uiteraard mee. Jouw telefoon, MP3-speler en laptop laat je immers niet op de kamer achter. Zeker niet wanneer je in de trein of bij je ouders nog even aan de studie wilt. Maar welke verzekering vergoedt de schade wanneer jouw kostbaarheden onderweg gestolen worden of beschadigd raken?

De buitenshuisverzekering afsluiten

Een buitenshuisverzekering dekt de kosten van de schade of het verlies. Dit is een extra verzekering die je af kunt sluiten bij een inboedelverzekering en houdt in feite gewoon in dat de inboedel ook verzekerd is wanneer je deze meeneemt op reis. Een reisverzekering zou een alternatief zijn, maar de meeste reisverzekeringen dekken alleen de schade of kosten wanneer je ook daadwerkelijk op vakantie bent. Aangezien dat niet het geval is, is een buitenshuisverzekering een betere keuze.

De kosten van de verzekering zijn meestal laag, maar het is verstandig om te letten op de dekking. De premie is namelijk van ondergeschikt belang op het moment dat je gebruik wilt maken van een verzekering, je wilt dan de beste dekking hebben en daar zijn grote verschillen te vinden bij de verschillende aanbieders van deze verzekering.

De beste buitenshuisverzekering

Op het moment dat je begint met het vergelijken van de verzekeraars om de beste verzekering te vinden, is het belangrijk om naar de dekking te kijken. De meeste verzekeraars hebben de dekking prima voor elkaar, maar er zijn ook verzekeraars die een gestolen mobiele telefoon niet vergoeden, of die de MP3-spelers buiten de pakketten geplaatst hebben. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar wanneer je een buitenshuisverzekering aan wilt schaffen voor precies die kostbare goederen, dan is het niet handig wanneer je een verzekeraar kiest die juist deze kostbaarheden uitgesloten heeft van dekking.

Daarnaast is het goed om de verzekering even onder de loep te nemen. Zo zijn er verzekeraars die de dekking op laten houden bij de Nederlandse grens. Ben je regelmatig in Duitsland of België te vinden, dan is dat geen goede optie voor je. Bij een aantal verzekeraars is alleen diefstal gedekt, wat betekent dat je een bewijs van aangifte in moet leveren om een vergoeding te krijgen. Andere verzekeraars hebben juist een dekking bij verlies of diefstal, wat veel soepeler is.

Een ander punt waar grote verschillen te vinden zijn, is de manier waarop er vergoed wordt. Wanneer de dagwaarde van jouw kostbaarheden vergoed wordt, betekent dit dat je weinig krijgt voor een gestolen of verloren tablet of laptop. De premie is dan vaak lager dan bij de verzekeraars die de nieuwwaarde dekken, die vele malen hoger ligt. Hierbij is het goed om te kijken naar de maximale waarde van de dekking tegenover de waarde van de producten die jij met regelmaat meeneemt wanneer je reist.

Een laatste punt waar we je graag op wijzen bij het vergelijken, is het eigen risico. Dit is een belangrijke factor wanneer je kijkt naar een bepaalde verzekering. Hoe hoger het eigen risico is, hoe lager de maandelijkse premie zou moeten zijn omdat de verzekeraar in alle gevallen minder geld uit hoeft te keren. Wil je zeker weten dat je goed verzekerd bent en wil je daar gerust wat meer premie voor betalen, kijk dan vooral naar de verzekeraars die geen of weinig eigen risico rekenen voor de buitenshuisverzekering.

Online afsluiten?

Het vergelijken van de aanbieders van deze verzekering kan gewoon online en dat heeft voordelen. Je kunt in alle rust de voorwaarden, prijzen en mogelijkheden naast elkaar leggen en dat is zeker aan te raden, omdat je op die manier zeker weet dat je een goede verzekering gekozen hebt. Daarnaast weet je op die manier op voorhand wanneer de verzekering geld uitkeert, en wanneer je buiten de dekking valt. Je kunt de verzekeringen gewoon via het internet afsluiten en je kunt hierbij direct een laatste punt gebruiken bij het zoeken naar de beste verzekering.

Wanneer je via het internet een aanmelding doet, kun je namelijk ook direct zien hoe je de verzekeraar kunt bereiken en op welke manier de schade of de diefstal van de kostbaarheden gemeld kan worden. Aangezien we tegenwoordig veel met onze smartphone en tablets bezig zijn, is het wenselijk wanneer de schade in ieder geval op die manier gemeld kan worden. Ook vind je vaak informatie over de tijd die gerekend wordt voor het behandelen van een schademelding.

Goed verzekerd met de buitenshuisverzekering

Het is handig wanneer al jouw kostbaarheden verzekerd zijn wanneer ze op jouw kamer zijn, of wanneer ze in het huis van jouw ouders liggen. De meeste kostbare spullen worden echter niet uit huis gestolen en gaan daar ook niet verloren. Kostbaarheden worden gestolen in de trein, worden vergeten op het station of blijven liggen in de kiosk waar je nog even een broodje wilde halen.

Daarom is een buitenshuisverzekering zeer geschikt voor mensen die vaak aan het reizen zijn en daar vallen bijna alle studenten onder, zowel de thuiswonende studenten als de studenten die wel ergens een kamer hebben in de stad waar ze de opleiding volgen.

Reacties zijn gesloten.

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.