Autoverzekering voor studenten

5/5 (2 stemmen)

Onder de studenten zijn er veel jongeren die een eigen auto hebben. Vooral de studenten die er niet voor kiezen om op kamers te gaan wonen kunnen een eigen auto aanhouden, maar ook studenten die al langere tijd studeren, of die een goede baan naast de studie hebben, hebben een auto voor de deur staan. Dat is praktisch, want het maakt het afleggen van afstanden een stuk makkelijker, en ook boodschappen doen wordt ineens een stuk eenvoudiger. Maar heb je je weleens afgevraagd wat er gebeurt wanneer de auto gestolen wordt, of beschadigd raakt?

De verplichte WA-verzekering keert in deze gevallen namelijk niet uit. De WA-verzekering is de verplichte autoverzekering, maar hierbij vergoedt de verzekeraar alleen de schade die je toebrengt aan andere mensen tijdens een ongeval. Wil je zelf ook goed verzekerd zijn en met een gerust hart achter het stuur kunnen kruipen, dan is het goed om eens te kijken naar de autoverzekeringen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Top 3 Uitgelichte verzekeraars:

Wat dekt een autoverzekering voor studenten?

Wanneer je op zoek gaat naar de mogelijkheden om een autoverzekering af te sluiten, kom je veel pakketten en opties tegen. Deze maken het niet makkelijker, want alleen de WA-verzekering is een onderdeel dat je overal tegenkomt. De overige mogelijkheden lopen vaak zo sterk uiteen dat het lastig wordt om te vergelijken.

In veel gevallen kun je het beste kijken naar de pakketten en dan met name de inhoud. Zo zijn er verzekeringen tegen diefstal, ruitschade, aanrijdingen met dieren, maar ook schade door storm en extra verzekeringen voor de mensen die in de auto zitten wanneer jij rijdt. Eigenlijk is de autoverzekering een parapluterm voor alle mogelijke verzekeringen die je af kunt sluiten en die betrekking hebben op de auto binnen het verkeer.

Wat kost een goedkope autoverzekering?

De kosten voor een autoverzekering zijn zeer uiteenlopend. Er zijn namelijk veel verschillende factoren waarnaar gekeken wordt bij het bepalen van de premie. Het eerste wat een grote rol speelt voor de premie, is het aantal jaren dat je autogereden hebt zonder schade te maken. Dat wordt nagetrokken door te kijken naar het aantal jaren dat je een autoverzekering gehad hebt en hier geen gebruik van gemaakt hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting over de premie uit zal vallen. Dat betekent dus ook dat je op je 18de al snel meer premie betaalt dan wanneer je 21 bent en nog altijd in dezelfde auto rijdt.

Ook het type auto en de waarde van de auto zijn bepalend voor de premie. Modellen met hogere snelheden, grotere risico’s of een hogere aanschaf- of vervangingswaarde, zorgen voor een hogere premie. Vandaar dat aan jongeren vaak aangeraden wordt om een goedkopere tweedehandsauto te kopen en daarmee schadevrije jaren op te bouwen.

Jouw leeftijd speelt bij veel verzekeraars ook een rol van betekenis. Jongeren maken statistisch gezien namelijk meer ongelukken en daarom is de premie hoger voor jongeren.

Waarom kan ik niet direct een autoverzekering afsluiten?

De meeste mensen kunnen direct online een autoverzekering afsluiten. Het is een kwestie van minuten, en je kunt direct beginnen met rijden. Maar er zijn gevallen waarbij je niet zomaar geaccepteerd wordt. Heeft jouw vorige verzekeraar de verzekering opgezegd en niet jij? Dan zal de nieuwe verzekeraar eerst informeren naar de achtergrond van de opzegging. Heb je de premie herhaaldelijk niet betaald of staat er nog een rekening open, dan kun je een directe acceptatie bij een andere verzekeraar wel vergeten. Heb je bijzonder veel schades gemaakt in de afgelopen jaren en ga je op zoek naar een andere verzekeraar? Ook dan kan het lastig worden. In deze gevallen kun je niet zomaar een aanvraag indienen en gaan rijden, je moet dan eerst wachten op bevestiging.

In alle andere gevallen kun je meestal binnen tien minuten al rijden. De meeste verzekeraars sturen na de aanvraag direct de polisvoorwaarden op, zodat je aan kunt tonen dat je verzekerd bent. In die polisvoorwaarden kun je overigens ook direct terugvinden waar je precies voor verzekerd bent en welke bedragen er gelden bij de verzekering die jij gekozen hebt.

Beginnen met vergelijken van de autoverzekeringen

Op het moment dat je klaarstaat om de verzekeringen te vergelijken, lijkt het een enorme klus. Het beste is om niet te beginnen met het bekijken van de verzekeringen. Het is beter om te beginnen met de vraag wat je precies nodig hebt. Heb je een auto die ouder is dan 10 jaar en is de waarde van de auto laag, dan kun je het beste alleen een WA-verzekering afsluiten wanneer je student bent en niet veel geld hebt.

Pas wanneer je een auto hebt die veel meer waard is, of die jonger is dan 10 jaar, dan is het verstandig om verder te kijken naar de aanvullende verzekeringen waarbij ook jouw auto binnen de dekking van de verzekering valt. Dan zal de verhouding tussen de premie en de dekking namelijk in jouw voordeel uitvallen wanneer je een ongeval krijgt.

Dat is pas het begin natuurlijk. Heb je eenmaal het pakket gevonden met alle onderdelen die je wilt hebben voor jouw autoverzekering, dan kun je kijken naar de verschillende verzekeraars die er op de markt zijn. Dat zijn er veel, bijna alle verzekeraars bieden autoverzekeringen aan. Weet je eenmaal wat je wilt hebben, dan wordt het vergelijken een stuk makkelijker. Je moet er wel rekening mee houden dat het vergelijken op basis van de premie niet het meest verstandige is. Er zijn meer factoren die een grote rol spelen en die bij een ongeluk een stuk belangrijker zijn dan twee tot vier euro per maand bijvoorbeeld.

Zo zijn er verzekeraars die eigen risico rekenen. Dat is natuurlijk geen probleem, maar wanneer het eigen risico hoger uitvalt dan de waarde van de dekking (omdat je bijvoorbeeld geen spullen in de auto bewaart en het eigen risico begint met €100), dan kun je die aanvulling beter uit de verzekering halen of kijken naar een andere aanbieder die een lager eigen risico biedt.

Ook is het verstandig om te kijken naar de maximale waarde van de dekking. Die loopt bij de autoverzekeringen sterk uiteen en wanneer je dezelfde premie betaalt maar een hogere maximale dekking kunt krijgen, is dat natuurlijk altijd handig.

Een laatste punt dat we hier willen noemen waar je op kunt letten bij het vergelijken, is de manier waarop je schade kunt melden en contact kunt leggen met de verzekeraar. De tijd van pen en papier is voorbij, maar dat geldt nog niet voor alle verzekeraars. Aangezien de meeste studenten dagelijks achter het internet zetten en de smartphone altijd bij zich hebben, is het prettig wanneer je hier de verzekering mee aan kunt passen en eventueel ook schades kunt melden bij de verzekeraar. Indien het niet mogelijk is om schade via de verzekeraar is het ook mogelijk om autoschadeherstel bij ServiceRight Auto’s in te boeken om alsnog goedkoop de autoschade te herstellen.

Op die manier heb je al direct een lijst met punten die je kunt gebruiken bij het vergelijken van de autoverzekeringen, en de verschillende verzekeraars.

Direct een autoverzekering afsluiten

Ben je goed voorbereid en weet je nu wat je zoekt, dan kun je direct een autoverzekering afsluiten. Dit kan gewoon via het internet en kost je een paar minuten. Zorg er wel voor dat je alle gegevens goed invult, omdat de verzekering anders niet geldig is. Een verkeerde spelling van jouw naam maakt bijvoorbeeld heel de autoverzekering ongeldig!

2 reacties op “Autoverzekering voor studenten”

 1. Ricardo schreef:

  Efficiënt en overzichtelijk!
  De site maakt het makkelijker om verzekeringen te vergelijken, waardoor ik voor mij de beste optie kon kiezen om goedkoper uit te komen! Zeker een aanrader.

  5/5

 2. Nick schreef:

  Uitstekend.

  Helpt ongelooflijk goed bij het beslissen van verzekeringen sluiten.

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie Autoverzekering Studenten

link

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.