Alle zorgverzekeraars voor studenten

Ben je op zoek naar een andere zorgverzekeraar omdat jouw situatie veranderd is? Of wil je de aanbieders vergelijken om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaald nu de premies opnieuw gestegen zijn? Dan is het handig om te weten welke zorgverzekeraars er zijn. Hieronder vind je de meest bekende en interessante namen, die allemaal verschillende pakketten hebben. Bij veel van de zorgverzekeraars vind je speciale studentenverzekeringen, die meestal een lagere premie hebben. Studenten hebben meestal geen aanvullende pakketten nodig en zijn vaak gezond, waardoor zij kunnen kiezen voor een maximaal eigen risico.

Vergelijk zorgverzekeringen

Anderzorg

Anderzorg is een zorgverzekeraar die al snel opvalt bij studenten. Je kunt Anderzorg namelijk direct bereiken via Facebook, WhatsApp en Twitter. Het is een zorgverzekeraar met acht jaar ervaring waar je het eigen risico gespreid kunt betalen, wat handig is voor studenten. Met de app van Anderzorg die je in de Appstore en Playstore kunt vinden, kun je gemakkelijk declareren en het overzicht bewaren over jouw eigen zorgverzekering.

Besured

Besured is een zorgverzekeraar die zich richt op jonge professionals en studenten, maar alle andere mensen zijn ook welkom. De premie van de basisverzekering ligt hier lager omdat de zorg collectief ingekocht wordt. Het declareren van de onkosten is hier bijzonder gemakkelijk. Je maakt een foto van de rekening of het bonnetje, even uploaden en je krijgt direct betaald. Inmiddels hebben meer dan 100.000 mensen een zorgverzekering via Besured.

Bewuzt

Bewuzt is een onderdeel van de VGZ Zorgverzekeraar en heeft een handige applicatie waarmee je altijd kunt kijken hoe het zit met je eigen risico. Ook kun je direct betalingen doen via iDeal zodat je altijd kunt regelen wat je echt moet regelen. Ook hier is het declareren makkelijk gemaakt en kun je direct in een handig overzicht je pakket samenstellen, waarbij de prijs direct in beeld komt te staan. Handig als je wilt vergelijken, of wilt berekenen wat de beste samenstelling is voor jou.

CZdirect

CZDirect is ook een zorgverzekeraar met veel ervaring. Deze zorgverzekeraar heeft aanvullende verzekeringen vanaf 1,95 euro per maand, maar de vraag is maar net of jouw pakketten daaronder vallen. Wat wel handig is, is dat je zeven dagen per week een dokter kunt bereiken via de applicatie. Handig wanneer je een urgente vraag hebt en eigenlijk niet op antwoord kunt wachten.

De Friesland

De Friesland is een zorgverzekeraar waar je zelf kunt kiezen of je vrije zorgkeuze wilt hebben, of gebruik wilt maken van de zorgaanbieders die De Friesland gekozen heeft. De verschillen in premies staan duidelijk aangegeven. De klantenservice wordt hier goed beoordeeld, net als de applicatie waarmee je altijd kunt zien hoe de stand van zaken precies is.

Delta Lloyd

Delta Lloyd is sinds 2017 onderdeel van de NN Group, maar biedt uiteraard nog steeds zorgverzekeringen aan waarbij vrije zorgkeuze een slogan geworden is. Dit is een verzekeraar met veel ervaring en een brede basis, waardoor veel pakketten aangeboden kunnen worden.

Ditzo

Ditzo staat ook in 2018 bekend als een van de goedkoopste basisverzekeringen, met vrije zorgkeuze zodat je terecht kunt in alle ziekenhuizen. De basispremie die op de website aangegeven staat, is echter wel de premie met het hoogste eigen risico. Dus niet de verplichte €385, maar de optionele €885. Ditzo heeft verschillende aanvullende pakketten, en de Ditzo Pechvogelhulp. Deze is beschikbaar voor alle nieuwe klanten, maar geldt ook voor mensen die al een zorgverzekering bij Ditzo hadden.

FBTO

FBTO is een verzekeringsmaatschappij uit Leeuwarden en doet veel meer dan alleen zorgverzekeringen. Bij FBTO vind je alle soorten verzekeringen. Bij de zorgverzekeringen kun je zelf kiezen of je een naturapolis of restitutiepolis wilt hebben. Uiteraard kun je ook verschillende extra pakketten kiezen als aanvulling.

HEMA

Met de zorgverzekering van de HEMA krijg je 10% korting op alles bij de HEMA voor een jaar. Daarnaast krijg je ook de zorgkosten vergoed wanneer deze in het pakket vallen. Hierbij heb je vrije zorgkeuze en kun je gemakkelijk aanvullende pakketten kiezen zodat je altijd de zorg vergoed krijgt die jij nodig hebt.

Menzis

Menzis is ook een verzekeraar waar je veel meer vindt dan zorgverzekeringen. Je vindt hier een naturapolis of restitutiepolis, maar er is ook een extra voordelige naturapolis te kiezen. Hierbij betaal je maandelijks minder, maar krijg je ook 10% minder vergoed wanneer je een zorgaanbieder kiest die niet een overeenkomst heeft met Menzis.

OHRA

OHRA is onderdeel van Nationale Nederlanden en heeft verschillende verzekeringen. OHRA draait vooral om gemak en zo weinig mogelijk papier. Alles kan via de applicatie waar je zo snel mogelijk je geld terugkrijgt. Daarnaast heeft OHRA eigen zorgservice. Hieronder vallen onder andere een second opinion, wachtlijstbemiddeling en kraamzorg aanvragen.

ONVZ

ONVZ is ook een grote naam bij de zorgverzekeraars. Hier kun je direct naar de vergoedingen kijken, of de collectieve kortingen. Bij ONVZ heb je tevens een persoonlijke zorgconsulent, ONVZ probeert altijd persoonlijke hulp en ondersteuning te bieden.

PNOzorg

PNO Zorg staat voor vrije zorgkeuze en scherpe premies, maar maakt zich vooral hard op het gebied van gemakkelijk declareren en snelle uitbetalingen. Daarnaast is er een PNOZorg vergoedingswijzer waarin je direct kunt zien of bepaalde behandelingen vergoed worden. Handig wanneer je niet zeker weet of je aanvullende verzekeringen nodig hebt.

Promovendum

Promovendum is niet voor iedereen een grote naam, maar toch zijn er meer dan 200.000 mensen die een zorgverzekering hebben bij deze aanbieder. De zorgverzekeraar scoort veel punten in tevredenheidsonderzoeken vanwege de snelle hulp en het gemak van online declareren, lage premies en de vrije zorgkeuze.

Salland

Salland richt zich vooral op de regio Salland en daardoor kan deze verzekeraar regionale afspraken en oplossingen bieden. Handig voor de mensen die in deze regio wonen, want de zorgverzekeraar weet op deze manier precies welke specialist bij jouw probleem past.

studenten Goed Verzekerd

Studenten Goed Verzekerd is een initiatief van de ISO en LSVb en richt zich volledig op studenten die aan de hogeschool of universiteit studeren. Deze zorgverzekeraar weet wat studenten nodig hebben en in welke situatie zij staan. Studenten Goed Verzekerd is onderdeel van het Zilveren Kruis.

Univé

Univé is een van de grotere verzekeraars in Nederland en biedt uiteraard ook zorgverzekeringen aan. Hier vind je veel verschillende opties en pakketten, met een voordeligste premie die net iets over de 100 euro ligt.

United Consumers

United Consumers is een verzekeraar die bekend geworden is vanwege de collectieve kortingen. United Consumers heeft een aantrekkelijke premie van de basisverzekering zonder vrijwillig eigenrisico en iedereen is welkom in het Zorgcollectief, dus ook studenten.

VGZ

VGZ heeft twee soorten zorgverzekeringen. De eerste is de naturaverzekering met een ruime dekking van 80% voor de zorgaanbieders zonder contract. Uiteraard is er ook een restitutieverzekering en zijn er verschillende aanvullende pakketten die direct toegevoegd kunnen worden.

ZEKUR

ZEKUR is een van de goedkoopste zorgverzekeraars. Zeker wanneer er gekozen wordt voor een maximaal eigen risico, iets wat veel studenten overwegen. ZEKUR is onderdeel van VGZ en jaarlijks zijn er veel mensen die overstappen naar deze aanbieder vanwege de scherpe prijzen.

ZieZo

ZieZo is geen verzekeraar, het is een onderdeel van het Zilveren Kruis en is opgezet als de goedkopere variant waarbij alles online geregeld wordt. Interessant voor studenten die veel met de computer en smartphone kunnen. Aangezien alles online gebeurt, vallen de premies lager uit voor de zorgverzekeraar.

Zilveren Kruis Studentenzorgverzekering

De Zilveren Kruis Studentenzorgverzekering is de Studenten Goed Verzekerd zorgverzekering die eerder al genoemd werd hierboven. Het is een verzekering die opgezet is samen met de ISO en LSVb.

ZorgDirect

ZorgDirect staat voor flexibiliteit en snapt dat mensen altijd in beweging zijn. Een restitutiepolis met 100% dekking is daarom aan te vullen met verschillende pakketten. Daarnaast biedt ZorgDirect bedrijfszorg en verschillende programma’s om gezond te blijven.

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een zorgverzekeraar die zorg beschikbaar wil maken voor jong en oud. Alles is gemakkelijk online te regelen of aan te passen, waardoor meer flexibiliteit ontstaat. In 2018 dalen de premies bij deze zorgverzekeraar omdat er geld teruggebracht wordt uit de reserves die opgebouwd zijn. Dat zorgt niet alleen voor lagere premies, maar ook voor een transparant beleid door de verzekeraar.

Agis Zorgverzekeringen

Agis is onderdeel van Achmea en heeft geen vrije zorgkeuze. Je bent gebonden aan de ziekenhuizen waar Agis een overeenkomst mee heeft. Het voordeel hieraan is dat de premies lager uitvallen. Bij Agis zijn veel aanvullende verzekeringen te vinden en kan alles online geregeld worden wanneer je dat wilt. In 2018 bestaat Agis niet meer als zelfstandige verzekeraar, het is onderdeel van Zilveren Kruis geworden.

Take Care Now

Take Care now is ook een verzekeraar die niet langer bestaat. Dit was de verzekering van Agis die zich richtte op jongeren en is dus ook opgegaan in het Zilveren Kruis, dat eigen labels opgezet heeft voor de studenten, zoals Studenten Goed Verzekerd.

Zorgverzekeraars in Nederland. De bovenstaande lijst is een lange lijst met verschillende zorgverzekeraars. Besef goed dat alle zorgverzekeraars eigen labels hebben, met eigen pakketten en dat het zeker de moeite waard is om hier verder naar te kijken wanneer je eenmaal een keuze gemaakt hebt.

Vergelijk zorgverzekeringen

 

Schrijf je gratis in, profiteer van de beste aanbiedingen voor jouw verzekering!

Top 5 Studenten verzekeringen

Bekijk de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Top 5 aanbieders

Andere studenten verzekeringen

 

Meer voordeel voor studenten:

 

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.