Studenten Aanvullende reisverzekering vergelijken

Bij alle verzekeringen is het goed om te kijken naar de polisvoorwaarden en de dekking. Het hebben van een verzekering is zelf namelijk niet genoeg om goed verzekerd te zijn. Het is de bedoeling dat de verzekering aansluit bij jouw eigen situatie en jouw eigen wensen. In veel gevallen is de basisverzekering of het standaardpakket van de verzekeraar niet afdoende.

Dit is zeker het geval bij de reisverzekeringen. Elke reis is anders, elke vakantie is uniek. De basisverzekering die de reisverzekeraars aanbieden, is daarnaast ook nog eens niet uniform. Er is geen standaardpakket dat alle verzekeraars aanbieden. Daarom moet je altijd kijken naar welke elementen wel verzekerd zijn in het basispakket.

Daarnaast kun je aanvullende verzekeringen afsluiten om zo jouw reisverzekering passend te maken voor jouw situatie en jouw reis. De opties verschillen uiteraard sterk per verzekeraar. Een ding is in alle gevallen gelijk: Alle aanvullingen kosten extra geld en verhogen de premie, maar verbreden ook de dekking van de verzekering. De extra premie betaalt zich dus direct terug wanneer je een probleem krijgt tijdens jouw vakantie.

Wat zit er in het basispakket?

In het basispakket van de reisverzekering zit normaal in ieder geval verzekering voor bagage. Het is verstandig om te kijken naar de dekking, sommige reisverzekeraars hebben een maximale dekking van een paar honderd euro voor de bagage. Is dit niet genoeg, dan moet je op zoek naar een andere reisverzekeraar of een aanvullend pakket.

Verder zijn er geen onderdelen die bij alle verzekeraars in het basispakket zitten. Heb je een reisverzekering gevonden die minder dan twee euro per maand kost, dan is de kans groot dat deze verzekeraar alleen gekozen heeft voor het dekken van de bagage.

Aanvullende verzekeringen voor reizen

De annuleringsverzekering is een van de meest bekende aanvullende pakketten. In dit geval zijn de kosten van de reis gedekt wanneer deze door onvoorziene omstandigheden geannuleerd moet worden. De omstandigheden moeten dus echt een verrassing zijn. Een oma die al een jaar ziek is en die plotseling overlijdt, is geen reden voor de verzekeraar om uit te betalen. Een kerngezonde oma die ineens in het ziekenhuis belandt en nog maar een paar dagen krijgt volgens de artsen is wel een reden om uit te betalen.

Medische kosten zijn ook een aanvullende reisverzekering. Dit is handig wanneer jouw zorgverzekering geen dekking geeft in het buitenland of tijdens reizen. In de meeste gevallen zijn de kosten redelijk goed vergoed, maar er wordt wel eigen risico gerekend.

Daarnaast kunnen alle voertuigen verzekerd worden tegen pech. Waar dit vroeger vooral autopechhulp was, zijn er nu ook verzekeraars die fietsen verzekeren, omdat steeds meer studenten een fietsvakantie kiezen om zo een land te verkennen. Let wel goed op bij deze aanvullende verzekering. Er zijn verzekeraars die meer uitzonderingen hebben staan bij de landen dan landen die wel meegerekend worden binnen de pechhulpverzekering. Kijk dus altijd of het land waar jij heengaat in de lijst staat met landen waar de verzekering geldt. Kijk ook naar de landen waar je doorheen reist om op de bestemming te komen.

Wintersporten en sporten onder water

Dit is een typisch geval van de keuze van de verzekeraar. Er zijn veel verzekeraars die dit tegenwoordig in het basispakket hebben zitten, omdat zij vinden dat dit een onderdeel van een vakantie is. Andere verzekeraars hebben dit uit het standaardpakket gehaald zodat de maandelijkse premie lager uitvalt, maar de dekking tegen zal vallen. Goed om naar te kijken wanneer je extreme sporten wilt beoefenen op jouw vakantie, zeker omdat hierbij de kans op letsel en schade veel groter is dan bij het hangen aan het strand.

Zakenreizen

Deze hebben we ook even apart gezet, omdat hier iets mee aan de hand is. Zakenreizen vallen niet onder de standaardverzekering omdat de waarde van de bezittingen vaak hoger is. Maar op het moment dat een verzekeraar stagereizen en studiereizen ook als zakenreizen aanmerkt, moet je als student opletten.

Er zijn tegenwoordig meerdere reisverzekeraars die stage en studie meeverzekerd hebben in het standaardpakket van de reisverzekering. Op het moment dat de studie en stage onder de zakenreizen gerekend worden, betekent dit dat er een duurder aanvullend pakket afgesloten moet worden omdat jouw reis gelijkgesteld wordt aan die van een zakenman in duur pak en met dure bagage. Let hier vooral op wanneer je nu of op een later moment stage of studie in het buitenland wilt gaan volgen.

Langere reizen

De standaardverzekeringen gelden voor een reis of vakantie, maar er is een maximale duur aan de verzekering gesteld. Wanneer je langer op reis bent, dan zal de verzekering niet meer hoeven vergoeden wanneer je een probleem krijgt. Is het aantal dagen van de verzekeraar lager dan het aantal dagen dat jij op vakantie wilt, dan kun je aanvullend pakket afsluiten waarin je extra dagen betaald om de verzekering uit te breiden.

De dekking buiten Europa

De meeste reisverzekeringen hebben een dekking tot de grenzen van Europa. Ga je verder weg en ga je Europa uit, dan zal je in de meeste gevallen een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Hierbij wordt alleen de reikwijdte van de dekking aangepast. In feite betekent dit dat je meer premie betaald om zo ook buiten Europa verzekerd te zijn. Heb je een doorlopende reisverzekering en ga je voor het eerst Europa uit, dan is het verstandig om even te kijken of de dekking van jouw reisverzekering wel in orde is. Is dat niet het geval, dan vergoedt de verzekeraar namelijk niets.

Welke aanvullende verzekeringen heb je nodig?

Het kiezen van aanvullende reisverzekeringen begint bij het kijken naar de polisvoorwaarden van het standaardpakket. Welke onderdelen mis je en wat moet er echt verzekerd zijn om jou een rustige en fijne vakantie te geven? Met het lijstje hierboven heb je een goed idee wat de mogelijkheden zijn. Deze kun je terugvinden op de website van de reisverzekeraar die jij kiest, waarna je direct de nieuwe premie kunt berekenen.

Reacties zijn gesloten.

Advertentie alle paginas

hier moet een advertentie komen

Hoi, ik ben Evelien. Leuk dat je bij ons op de website bent. Met zorg hebben we alle producten en pagina's samengesteld. We hopen dat je hiermee direct vindt wat je zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over welke verzekering wil je op de hoogte blijven? Maak hieronder direct je keuze.


Studenten verzekering vergelijken, wij zetten o.a. de volgende verzekeraars voor je op een rij.

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.